Tarta regilor cu zmeura si fistic

Desert
Foarte ușor
1 oră

Sa fii incoronat rege la inceputul anului este o traditie in Franta.Tarta regilor este servita in toata luna ianuarie, dar in mod deosebit in seara de 5, cand se celebreaza cea de-a 12-a zi de la Craciun. Si pentru a aduce o nota de originalitate desertului, noi am adaugat cremei, zmeura si fistic :-)

Ingrediente

8

Materiale

  • 1 pensula
  • 1 cutit
  • 1 figurina

Preparare

Preparare15 min
Gătire45 min
  • Tarta regilor cu zmeura si fistic - Preparare etapa 1Pregatiti coulisul de zmeura: puneti zmeura si 50 gr de zahar intr-o cratita si amestecati. Se lasa la foc mediu, amestecand ocazional aproximativ 5 minute.
  • Tarta regilor cu zmeura si fistic - Preparare etapa 2Filtrati continutul pentru a indeparta semintele si pulpa. Dati deoparte.
  • Tarta regilor cu zmeura si fistic - Preparare etapa 3Se amesteca pudra migdale cu 100 gr zahar. Adaugati ouale si untul si amestecati bine. La final se adauga coulisul de zmeura. Zdrobiti fisticul.
  • Tarta regilor cu zmeura si fistic - Preparare etapa 4Desfaceti aluatul de foietaj si puteti o foaie intr-o tava rotunda de copt. Intindeti crema de migdale peste ea.
  • Tarta regilor cu zmeura si fistic - Preparare etapa 5Se presara cu fistic zdrobit, se pune figurina și se pliaza marginile aluatului spre interior.
  • Tarta regilor cu zmeura si fistic - Preparare etapa 6Asezati cea de-a doua foaie de aluat deasupra. Taiati excesul si pliati marginile pentru a inchide tarta. Ungeti cu ou batut deasupra si faceti un decor crestat cu un cutit.
  • Tarta regilor cu zmeura si fistic - Preparare etapa 7Se introduce in cuptorul preincalzit, la 180° C timp de 45 de minute.
  • Tarta regilor cu zmeura si fistic - Preparare etapa 8Gata!

Punctează această reţetă

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: