Sa fii incoronat rege la inceputul anului este o traditie in Franta.Tarta regilor este servita in toata luna ianuarie, dar in mod deosebit in seara de 5, cand se celebreaza cea de-a 12-a zi de la Craciun.
Si pentru a aduce o nota de originalitate desertului, noi am adaugat cremei, zmeura si fistic :-)
Pregatiti coulisul de zmeura: puneti zmeura si 50 gr de zahar intr-o cratita si amestecati. Se lasa la foc mediu, amestecand ocazional aproximativ 5 minute.
Filtrati continutul pentru a indeparta semintele si pulpa. Dati deoparte.
Se amesteca pudra migdale cu 100 gr zahar. Adaugati ouale si untul si amestecati bine. La final se adauga coulisul de zmeura. Zdrobiti fisticul.
Desfaceti aluatul de foietaj si puteti o foaie intr-o tava rotunda de copt. Intindeti crema de migdale peste ea.
Se presara cu fistic zdrobit, se pune figurina și se pliaza marginile aluatului spre interior.
Asezati cea de-a doua foaie de aluat deasupra. Taiati excesul si pliati marginile pentru a inchide tarta. Ungeti cu ou batut deasupra si faceti un decor crestat cu un cutit.
Se introduce in cuptorul preincalzit, la 180° C timp de 45 de minute.