Pâte sablée este cel mai bun si rafinat aluat dintre aluaturile fragede frantuzesti si este baza perfecta pentru placinte, tarte cu fructe, cu crema de vanilie sau cu ciocolata. Difera de celelate aluaturi fragede (Pâte brisée si Pâte sucrée) prin modul de preparare, in sensul ca untul este incorporat in celelalte ingrediente prin sablare si nu prin framantare, astfel, bucatelele mici de unt vor fi acoperite de faina in amestec cu zahar, fara a fi omogenizate. Inainte de a fi intins pe tava, aluatul pâte sablée trebuie obligatoriu lasat 30 min – 1 ora la frigider.
Comentarii:
Pâte sablée este cel mai bun si rafinat aluat dintre aluaturile fragede frantuzesti si este baza perfecta pentru placinte, tarte cu fructe, cu crema de vanilie sau cu ciocolata. Difera de celelate aluaturi fragede (Pâte brisée si Pâte sucrée) prin modul de preparare, in sensul ca untul este incorporat in celelalte ingrediente prin sablare si nu prin framantare, astfel, bucatelele mici de unt vor fi acoperite de faina in amestec cu zahar, fara a fi omogenizate.
Inainte de a fi intins pe tava, aluatul pâte sablée trebuie obligatoriu lasat 30 min – 1 ora la frigider.
Păcat de rețetă... Nu ne explică corect nimic...
Pâte sablée adica aluat sfaramicios
Ne-am dat naibi,nu mai vb romaneste si nici nu mai folosim prod autohtone,, varza!!!
Nu am inteles nimic din aceasta reteta,in primul rand ce este "un pâte sablée "eu sunt mai in varsta si nu am auzit de asa ceva,poate ma lamuriti dv.
Oko