Tarta de zmeura cu crema de migdale
Un melanj gastronomic; aciditatea zmeurei se potriveste perfect cu dulceata migdalelor
Ingrediente
Materiale
- Forma de tarta cu diametrul de 22 cm
Rețete inrudite
-
Tarta regilor cu zmeura si fistic
-
Tartalete cu zmeura
-
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
-
Tarta normanda cu mere si migdale
Preparare
- Puneti aluatul in forma de tarta si dati la rece.
- Se amesteca untul moale cu zaharul, apoi se adauga oul. Se amesteca bine, apoi se adauga pudra de migdale si faina de porumb.
- Se toarna crema peste aluat si se coace timp de 20 de minute la 180°C. Se lasa apoi la racit.
- Curatati zmeura si aranjati-o frumos peste crema de migdale. Presarati cu zahar pudra. Gata!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Pâte sablée este cel mai bun si rafinat aluat dintre aluaturile fragede frantuzesti si este baza perfecta pentru placinte, tarte cu fructe, cu crema de vanilie sau cu ciocolata. Difera de celelate aluaturi fragede (Pâte brisée si Pâte sucrée) prin modul de preparare, in sensul ca untul este incorporat in celelalte ingrediente prin sablare si nu prin framantare, astfel, bucatelele mici de unt vor fi acoperite de faina in amestec cu zahar, fara a fi omogenizate.
Inainte de a fi intins pe tava, aluatul pâte sablée trebuie obligatoriu lasat 30 min – 1 ora la frigider.
Ne-am dat naibi,nu mai vb romaneste si nici nu mai folosim prod autohtone,, varza!!!
Nu am inteles nimic din aceasta reteta,in primul rand ce este "un pâte sablée "eu sunt mai in varsta si nu am auzit de asa ceva,poate ma lamuriti dv.