Tarta de zmeura cu crema de migdale

Desert
Foarte ușor
40 min

Un melanj gastronomic; aciditatea zmeurei se potriveste perfect cu dulceata migdalelor

Ingrediente

10

Materiale

  • Forma de tarta cu diametrul de 22 cm

Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min
  • Puneti aluatul in forma de tarta si dati la rece.
  • Se amesteca untul moale cu zaharul, apoi se adauga oul. Se amesteca bine, apoi se adauga pudra de migdale si faina de porumb.
  • Se toarna crema peste aluat si se coace timp de 20 de minute la 180°C. Se lasa apoi la racit.
  • Curatati zmeura si aranjati-o frumos peste crema de migdale. Presarati cu zahar pudra. Gata!

Punctează această reţetă

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Petitchef_ro

Pâte sablée este cel mai bun si rafinat aluat dintre aluaturile fragede frantuzesti si este baza perfecta pentru placinte, tarte cu fructe, cu crema de vanilie sau cu ciocolata. Difera de celelate aluaturi fragede (Pâte brisée si Pâte sucrée) prin modul de preparare, in sensul ca untul este incorporat in celelalte ingrediente prin sablare si nu prin framantare, astfel, bucatelele mici de unt vor fi acoperite de faina in amestec cu zahar, fara a fi omogenizate.
Inainte de a fi intins pe tava, aluatul pâte sablée trebuie obligatoriu lasat 30 min – 1 ora la frigider.

am gătit această rețetă
abuz

crunti

Păcat de rețetă... Nu ne explică corect nimic...

abuz

gabi bekai

Pâte sablée adica aluat sfaramicios

abuz

Crys

Ne-am dat naibi,nu mai vb romaneste si nici nu mai folosim prod autohtone,, varza!!!

abuz

rodica_s2015_1

Nu am inteles nimic din aceasta reteta,in primul rand ce este "un pâte sablée "eu sunt mai in varsta si nu am auzit de asa ceva,poate ma lamuriti dv.

abuz

anonymous

Oko

abuz