Paste cu pesto de fistic, o rețetă delicioasă și ușor de preparat
Paste cu pesto de fistic, o rețetă delicioasă și ușor de preparat
Am găsit rețeta ușoară și rapidă de pregătit pentru iubitorii de pesto, ca noi: Paste cu pesto de fistic!
Iată o idee de masă super simplă pentru prânz sau cină, care poate fi consumată fierbinte cu un strop de parmezan sau ca salată de paste la care se duc cu ușurință la serviciu sau la picnic. Și pentru a schimba puțin rețeta, am înlocuit mugurii de pin cu fistic care va da o aromă cu totul nouă preparatului tău de paste.
Acest pesto va merge la fel de bine cu paste lungi dar și cu paste scurte.
Fierbeți pastele fusilli în multă apă cu sare. Între timp pregătiți pesto de fistic: puneți busuiocul, parmezanul, uleiul de măsline și fisticul într-un chopper.
Mixați până obțineți o pastă. Gustați și asezonați cu sare și piper dacă este necesar. Pasta este compactă: este normal, se va dilua mai târziu.
Scurgeți pastele când sunt al dente și puneți apa de gătit deoparte. Turnați pesto de fistic într-o tigaie, turnați puțină apă de gătit de la paste, peste el și amestecați bine pentru a desface sosul. Adăugați pastele scurse și încorporați bine sosul. Adăugați mai multă apă de gătit dacă este necesar.
Serviți pastele: presărați cu fistic tocat și ornați cu frunze de busuioc. Poftă bună!
Cum se păstrează pastele cu pesto de fistic? Vă recomandăm să le consumați imediat. Dacă vă mai rămân, puneți-le într-un recipient ermetic la frigider timp de 1 zi.
Ce formă de paste ar trebui să folosesc? Noi am folosit fusilli, dar, puteți folosi și alte forme de paste. Puteți folosi paste scurte precum rigatoni și radiatori sau paste lungi precum spaghete sau linguine.
Cum să decorați pastele cu pesto de fistic? Nu ezitați să adăugați de exemplu creveți, pancetta sau chiar roșii cherry dacă doriți ca preparatul să fie vegetarian. Ne place să asociem pesto de fistic cu mortadella și burrata.
Cum se păstrează pesto de fistic? Dacă a mai rămas pesto sau vrei să-l pregătești din timp, se poate păstra o săptămână la frigider într-un recipient ermetic. Vă recomandăm să turnați deasupra un strop de ulei de măsline pentru o mai bună conservare și pentru a preveni oxidarea.