Maruntim cu nucile, caju si fisticul, apoi biscuitii digestivi. Taiem curmalele in bucatele cat mai mici. Amestecam toate aceste ingrediente si le dam deoparte.
Topim ciocolata impreuna cu untul (nu trebuie sa ajunga la punctul de fierbere), luam de pe foc si adaugam esenta de rom, mierea, zaharul vanilat si un praf de sare.
Turnam acest amestec peste mixul de nuci si omogenizam bine.Punem compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu folie de plastic (lasand surplus pe margini).
Presam bine compozitia, nivelam si infoliem. Se ta tavita la frigider pentru cateva ore, daca rezistati puteti sa o lasati si peste noapte.
Cand v-ati hotarat sa o taiati, scoateti tava din frigider, indepartati folia de plastic, puneti prajitura pe un platou, pudrati cu cacao si ... bucurati-va de cateva momente dulci.
Comentarii (15):
Excelentă.
Delicios si rapid
Super buna!! Sunt Romanca dar, traiesc in Noua Zelanda
si va asigur ca, este mai buna aceasta reteta
Va multumesc!
O bunătate!
De cand o reteta de prajituri este clasata la aperitive?
Excelenta
Usor de facut si miam ,miam................
Super !!!
Simpla si sanatoasa
Super buna