Curmalul a fost denumit copacul vietii iar fructele sale sunt denumite astazi de catre cercetatori ca fiind un aliment aproape perfect. Curmala este considerata un izvor de energie datorita fructozei si glucozei prezente in pulpa carnoasa. Curmalele se pot consuma proaspete sau uscate, dar cel mai des sunt utilizate fructele uscate ca ingredient in prajituri, si in umpluturi. Un desert din curmale uscate asigura o gustare delicioasa la orice ora. Iata ce puteti pregati din curmale:fursecuri cu fulgi de ovaz si curmale, prajiturele din curmale, bilute de curmale si susan sau bulgarasi bio din nuci si curmale
Ingrediente: 12 curmale (100 gr) fără sâmburi 40 gr de alune o lingură de ovăz o lingura de zahăr pudră de cacao neîndulcit 4 linguri de piure de arahide
Ingrediente: 200 caju (crud) 200 migdale crude 150 gr curmale fara samburi 200 ml smantana de cocos 1 lingura de ulei de cocos 3 linguri de sirop de agave...
Ingrediente: 420 gr curmale fara samburi (170 gr + 250 gr) 250 gr nuci pecan (sau migdale, caju, nuci) 100 gr pudra de cacao neindulcita 45 gr pudra de migdale...
Ingrediente: Pentru "caramel" : 150 gr curmale fara samburi 1 lingura unt de arahide 1 lingura de lapte vegetal (noi am ales de migdale) 1 lingura de iaurt...
Ingrediente: Umplutura: 500 g curmale fara samburi 1- 2 linguri coaja de portocala 2 linguri unt nesarat 1 can cu apa Blatul: 2 1/2 cesti fulgi de ovaz (300 g)...
Ingrediente: 150 g faina 75 g unt rece 250 ml lapte 1 plic zahar vanilat de Bourbon 3 oua 100 g zahar fin 75 g alune tocate grosier 200 g curmale 3 banane sare
Ingrediente: 4 mere de dimensiuni egale fructe uscate cât mai variate – eu am ales varianta tropicală cu cocos, smochine, curmale, stafide şi ananas unt pentru...
Ingrediente: 200 g biscuiti digestivi 110 g nuca 110 g caju amestecat cu fistic 10 curmale 150 g unt esenta de rom zahar vanilat 1 lingura miere 200 g...