Snickers de casa vegan si fara gluten

Gustări
Foarte ușor
2 h 15 m

O gustare deeeeeliiiicioasa! Un motiv bun pentru a incerca o versiune mai sanatoasa, vegana si fara gluten. In acelasi timp, am putut reduce adaugarea de zahar datorita integrarii curmalelor. Pentru o versiune mai crocanta, nu ezitati sa le congelati :-D

Ingrediente

4

Pentru "caramel" :

Pentru „aluat”:

Preparare

Preparare10 min
Timp așteptare2 ore
Gătire5 min
  • Înmuiati curmalele in apa fierbinte timp de aproximativ 10 minute. Acest pas le va inmuia si va facilita urmatorul pas.
  • Pregatirea „caramelului”: intr-un blender, adaugati curmalele scurse + untul de arahide + iaurtul vegetal + laptele vegetal.

    Amestecati si dati deoparte.
  • Pregatirea "aluatului": intr-un blender, se adauga fulgii de ovaz + puldra migdale + 2 linguri de "caramel" facut anterior.
    Amestecati totul pana obtineti o pasta fina.
  • Snickers de casa vegan si fara gluten - Preparare etapa 4Montajul: intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt (pentru a facilita pasul de dezmembrare), puneti „aluatul”, intinzand bine pe intreaga suprafata.
  • Snickers de casa vegan si fara gluten - Preparare etapa 5Deasupra, adaugati caramelul, intinzand bine pe intreaga suprafata.
  • Snickers de casa vegan si fara gluten - Preparare etapa 6In cele din urma, presarati cu arahide nesarate si aplatizati ușor, astfel incat sa se scufunde in "caramel".
  • Snickers de casa vegan si fara gluten - Preparare etapa 7Puneti totul la congelator timp de 1 ora si 30 minute.

    Dupa ce a trecut acest timp, scoateti preparatul si scoateti-l din tava.
    Taiati batoane de aproximativ 2 cm latime.
  • Snickers de casa vegan si fara gluten - Preparare etapa 8Topiti ciocolata la bain-marie apoi inmuiati batoanele in ea.
  • Snickers de casa vegan si fara gluten - Preparare etapa 9Acoperiti-le bine pe intreaga suprafata si lasati-le sa se scurga pe un gratar.
    Puneti-le la frigider pentru aproximativ 20 de minute si apoi savurati!

Punctează această reţetă

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: