O gustare deeeeeliiiicioasa! Un motiv bun pentru a incerca o versiune mai sanatoasa, vegana si fara gluten. In acelasi timp, am putut reduce adaugarea de zahar datorita integrarii curmalelor.
Pentru o versiune mai crocanta, nu ezitati sa le congelati :-D
Pregatirea "aluatului": intr-un blender, se adauga fulgii de ovaz + puldra migdale + 2 linguri de "caramel" facut anterior. Amestecati totul pana obtineti o pasta fina.
Montajul: intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt (pentru a facilita pasul de dezmembrare), puneti „aluatul”, intinzand bine pe intreaga suprafata.
Deasupra, adaugati caramelul, intinzand bine pe intreaga suprafata.
In cele din urma, presarati cu arahide nesarate si aplatizati ușor, astfel incat sa se scufunde in "caramel".
Puneti totul la congelator timp de 1 ora si 30 minute.
Dupa ce a trecut acest timp, scoateti preparatul si scoateti-l din tava. Taiati batoane de aproximativ 2 cm latime.
Topiti ciocolata la bain-marie apoi inmuiati batoanele in ea.
Acoperiti-le bine pe intreaga suprafata si lasati-le sa se scurga pe un gratar. Puneti-le la frigider pentru aproximativ 20 de minute si apoi savurati!