Snickers de casa vegan si fara gluten
O gustare deeeeeliiiicioasa! Un motiv bun pentru a incerca o versiune mai sanatoasa, vegana si fara gluten. In acelasi timp, am putut reduce adaugarea de zahar datorita integrarii curmalelor. Pentru o versiune mai crocanta, nu ezitati sa le congelati :-D
Ingrediente
4
Pentru "caramel" :
Pentru „aluat”:
Rețete inrudite
-
Snickers de casă-gustarea sănătoasă fără zahăr adăugat
-
Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
-
Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
-
Crumble cu mere (vegan si fara gluten)
Preparare
Preparare10 min
Timp așteptare2 ore
Gătire5 min
- Înmuiati curmalele in apa fierbinte timp de aproximativ 10 minute. Acest pas le va inmuia si va facilita urmatorul pas.
- Pregatirea „caramelului”: intr-un blender, adaugati curmalele scurse + untul de arahide + iaurtul vegetal + laptele vegetal.
Amestecati si dati deoparte. - Pregatirea "aluatului": intr-un blender, se adauga fulgii de ovaz + puldra migdale + 2 linguri de "caramel" facut anterior.
Amestecati totul pana obtineti o pasta fina. Montajul: intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt (pentru a facilita pasul de dezmembrare), puneti „aluatul”, intinzand bine pe intreaga suprafata.
Deasupra, adaugati caramelul, intinzand bine pe intreaga suprafata.
In cele din urma, presarati cu arahide nesarate si aplatizati ușor, astfel incat sa se scufunde in "caramel".
Puneti totul la congelator timp de 1 ora si 30 minute.
Dupa ce a trecut acest timp, scoateti preparatul si scoateti-l din tava.
Taiati batoane de aproximativ 2 cm latime.Topiti ciocolata la bain-marie apoi inmuiati batoanele in ea.
Acoperiti-le bine pe intreaga suprafata si lasati-le sa se scurga pe un gratar.
Puneti-le la frigider pentru aproximativ 20 de minute si apoi savurati!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!