Crumble cu mere (vegan si fara gluten)
Nimic nu este mai usor decat o prajitura cu mere, nu-i asa? Desertul perfect atunci cand doriti doar sa tocati merele fara a complica sarcina. Aceasta reteta este foarte simplu de realizat, atat in versiunea vegana si fara gluten si nici nu veti avea nevoie de multe ingrediente ...
Ingrediente
6
Cost estimat: 1.53Euros€ (0.26€/porție)
Preparare
Preparare10 min
Gătire30 min
Curatati merele (sau spalati-le si pastrati-le coaja daca sunt organice) apoi taiati-le in bucati mici.
Intr-o tigaie la foc mic, se topeste o ligurita de margarina. Se adauga merele si scortisoara si se calesc pentru aproximativ 10 minute.Preincalziti cuptorul la 180°C.
Între timp, pregatiti crumble-ul: intr-un castron de salata, puneti margarina, faina, pudra de migdale si zaharul. Amestecati cu degetele pentru a obtine un efect de nisip.Imediat ce merele s-au calit, puneti-le intr-o forma de copt si aranjati crumble-ul deasupra.
Coaceți timp de aproximativ 20 de minute (paote un pic maimult in funcție de cuptor).
Daca se rumeneste prea repede, puneti o foaie de aluminiu deasupra si coaceti pentru restul timpului.Odata gatit, serviti asa cum este sau insotit de o lingura cu inghetata de vanilie :-)
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 203Kcal
- Carbo: 23.9g
- Grăsimi: 10g
- Grăsimi sat.: 2.4g
- Proteine: 2.6g
- Fibre: 3.6g
- Zahăr: 13g
- ProPoints: 5
- SmartPoints: 8
Informații nutriționale pentru 1 porție (88g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Magda
Eu am făcut aceasta rețetă dar am folosit unt de cocos în locul margarinei și sirop de agave în loc de zahar. Este foarte bună dacă va plac tartele americane fără blat jos.
am gătit această rețetă
Eu
Unde este veganul?????
am gătit această rețetă
N
nicoleta_i2018
Margarina e cum e și nu nu e chiar o alegere sănătoasă...vegan asta o fi însemnând?
Punctează această reţetă