Nimic nu este mai usor decat o prajitura cu mere, nu-i asa? Desertul perfect atunci cand doriti doar sa tocati merele fara a complica sarcina. Aceasta reteta este foarte simplu de realizat, atat in versiunea vegana si fara gluten si nici nu veti avea nevoie de multe ingrediente ...
Curatati merele (sau spalati-le si pastrati-le coaja daca sunt organice) apoi taiati-le in bucati mici. Intr-o tigaie la foc mic, se topeste o ligurita de margarina. Se adauga merele si scortisoara si se calesc pentru aproximativ 10 minute.
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Între timp, pregatiti crumble-ul: intr-un castron de salata, puneti margarina, faina, pudra de migdale si zaharul. Amestecati cu degetele pentru a obtine un efect de nisip.
Imediat ce merele s-au calit, puneti-le intr-o forma de copt si aranjati crumble-ul deasupra. Coaceți timp de aproximativ 20 de minute (paote un pic maimult in funcție de cuptor). Daca se rumeneste prea repede, puneti o foaie de aluminiu deasupra si coaceti pentru restul timpului.
Odata gatit, serviti asa cum este sau insotit de o lingura cu inghetata de vanilie :-)
Eu am făcut aceasta rețetă dar am folosit unt de cocos în locul margarinei și sirop de agave în loc de zahar. Este foarte bună dacă va plac tartele americane fără blat jos.
Comentarii:
Eu am făcut aceasta rețetă dar am folosit unt de cocos în locul margarinei și sirop de agave în loc de zahar. Este foarte bună dacă va plac tartele americane fără blat jos.
Unde este veganul?????
Margarina e cum e și nu nu e chiar o alegere sănătoasă...vegan asta o fi însemnând?