Pentru blat, apa se amesteca cu zaharul pana se dizolva, adauga pe rand faina amestecata cu praful de copt, uleiul, mierea si esentele, pana se omogenizeaza aluatul.
Toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si da la cuptorul preincalzit, la foc mediu spre mare. Intre timp, pune laptele la fiert cu zaharul vanilat, iar cand clocoteste adauga grisul in ploaie, amestecand continuu, la foc mic.
Lasa sa fiarba pana se ingroasa, apoi imparte crema in 2. Pune zaharul brun la caramelizat, apoi amesteca-l cu o parte din crema de gris.
Scoate blatul din cuptor cat inca nu e gata, dar destul de tare ca sa poti pune mana pe el, toarna deasupra crema simpla de gris, apoi pe cea caramelizata si da din nou la cuptor, la foc mai mediu, pentru 10-15 minute.
Pentru glazura, pune la fiert apa cu zaharul. Dupa ce se ingroasa si incepe sa-si schimbe culoarea, pune esenta de rom, nucile si fulgii de migdale si mai lasa cateva minute pe foc.
Scoate prajitura de la cuptor, toarna deasupra glazura si mai lasa pentru inca 10 min la cuptor.
Se lasa sa se raceasca 15-20 de minute inainte de taiere.