Intr-un vas se pune mierea , zaharul, untul, oul intreg, laptele si bicarbonatul si se bate cu telul pe aragaz pana se umfla ca o spuma si isi dubleaza volumul. Se adauga faina si se amesteca cu o lingura de lemn pana se incorporeaza toata faina.
Se lasa aluatul sa se raceasca dar nu foarte tare ci atat cat suporta mana pentru a se putea lucra cu el.De preferabil sa fie caldut pentru ca asa se vor intinde foile mai bine.Impartim aluatul in 4 si din aceste 4 parti vom intinde cate o foaie pe care o vom coace pe dosul tavii.
Pus hartie de copt pe dosul tavii pentru a nu mai unge tava.Foaia in cuptor se tine maxim 5 minute, aceasta se coace foarte repede.
Intr-un vas pe aragaz se pun laptele , zaharul si grisul , se amesteca pana obtinem un amestec omogen dupa ce grisul e fiert lasam sa se raceasca putin apoi adaugam untul taiat cubulete coaja si zeama de lamaie , vanilia si amestecam.
Asamblarea prajiturii: Pe un platou se pune o foaie , deasupra punem un rand de crema de gris, apoi alta foaie apoi un rand de gem ultimul strat va fi foaie.Deasupra pus o glazura de ciocolata si presarat nuca de cocos fulgi.Glazura se prepara astfel: topim 60 g cioco cu doua linguri lapte .Se tine peste noapte sau cateva ore la frigider , apoi se taie dupa preferinte.
Comentarii:
Da, asta cred ca este o reteta buna dupa cum arata foile in prajitura ! o s-o incerc si eu !
Foile au iesit fantastic