Prajitura din foi cu miere

Desert
Foarte ușor
1 h 15 m

Ingrediente

4

Pentru foi:

Pentru crema:

Preparare

Preparare45 min
Gătire30 min
  • Intr-un vas se pune mierea , zaharul, untul, oul intreg, laptele si bicarbonatul si se bate cu telul pe aragaz pana se umfla ca o spuma si isi dubleaza volumul. Se adauga faina si se amesteca cu o lingura de lemn pana se incorporeaza toata faina.
  • Se lasa aluatul sa se raceasca dar nu foarte tare ci atat cat suporta mana pentru a se putea lucra cu el.De preferabil sa fie caldut pentru ca asa se vor intinde foile mai bine.Impartim aluatul in 4 si din aceste 4 parti vom intinde cate o foaie pe care o vom coace pe dosul tavii.
  • Pus hartie de copt pe dosul tavii pentru a nu mai unge tava.Foaia in cuptor se tine maxim 5 minute, aceasta se coace foarte repede.
  • Intr-un vas pe aragaz se pun laptele , zaharul si grisul , se amesteca pana obtinem un amestec omogen dupa ce grisul e fiert lasam sa se raceasca putin apoi adaugam untul taiat cubulete coaja si zeama de lamaie , vanilia si amestecam.
  • Asamblarea prajiturii: Pe un platou se pune o foaie , deasupra punem un rand de crema de gris, apoi alta foaie apoi un rand de gem ultimul strat va fi foaie.Deasupra pus o glazura de ciocolata si presarat nuca de cocos fulgi.Glazura se prepara astfel: topim 60 g cioco cu doua linguri lapte .Se tine peste noapte sau cateva ore la frigider , apoi se taie dupa preferinte.

Punctează această reţetă

MMelianda

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Da, asta cred ca este o reteta buna dupa cum arata foile in prajitura ! o s-o incerc si eu !

abuz

anonymous

Foile au iesit fantastic

abuz