Se freaca untul cu zaharul, se adauga oul, laptele, amoniacul si la sfarsit faina se imparte aluatul in 3, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa deoparte min 30 de minute se incinge cuptorul la 375F .
Foile se intind pe masa infainata sau direct pe hartia de pergament se coc 8-10 minute, foile trebuie sa ramana albe le puneti delicat pe un gratar si le lasati sa se raceasca se coc la fel si celelalte foi.
Amidonul, zaharul, oul, vanilia si 100 ml lapte se amesteca bine intr-un bol, sa nu existe cocoloase 700ml lapte se pun pe foc la fiert cand incepe sa clocoteasca, il dati mai incet si adaugati amestecul cu amidon .
Amestecati incontinuu pana ce amestectul capata consistenta unei budinci luati budinca de pe foc si lasati-o sa se raceasca complet, apoi adaugati-o incet peste untul batut spuma .
Prajitura se asambleaza in tava in care au copt foile . Foaie, crema, foaie, crema, foaie. Se acopera ultima foaie cu folie de plastic sau cu un prosop din hartie si se pun niste greutati peste ea . Se lasa la rece pana a 2-a zi cand se taie si se pudreaza cu zahar pudra.
Multe comentarii dar nimeni nu a zis ca reteta nu e clara : la ingrediente e scris de 1plic- ce fe de plic? si la pregatirea aluatului se pune amoniac-de unde sa luat si cit se pune? imi da-ti si mie un raspus, chiar as vrea sa incerc receta
Comentarii (88):
Simpla dar foarte buna
Multe comentarii dar nimeni nu a zis ca reteta nu e clara : la ingrediente e scris de 1plic- ce fe de plic?
si la pregatirea aluatului se pune amoniac-de unde sa luat si cit se pune?
imi da-ti si mie un raspus, chiar as vrea sa incerc receta
Groaznic !!!
Arata foarte bine desi nu am incercat-o sper sa fie atat de buna precum arata! Si e destul de simpla.
Este ff buna aceasta reteta am incercat-o si le-au placut :))
Si rapida si buna
Excelent
Ffff buna
Am facut si pot confirma ca sunt excelente si prajitura si reteta.
La modul de preparare spune de AMONIAC,....este 1 plic de AMONIAC