Se bat bine ouale cu zaharul.Se adauga uleiul si amoniacul stins cu otet,apoi se adauga faina si se framanta pana obtinem un aluat de consistenta plastilinei
Se imparte aluatul in patru si se intind trei foi subtiri .Se aseaza foaia pe fundul tavii tapetate cu faina si se coace in cuptorul preincalzit la foc iute.
Foile vor fi tari si casante.Se pune laptele intr-o cratita pe foc impreuna cu amidonul ,zaharul ,romul si cacao.Se mesteca continuu ca sa nu faca cocoloase .Cand incepe sa se ingroase crema este gata.
Se toarna crema fierbinte intre foi ,se aseaza deasupra o greutate ca sa le preseze si se dau la rece pana a doua zi.Ciocolata se topeste la bain marie cu 2-3 linguri de smantana dulce.
Se toarna glazura astfel obtinuta peste foi.Apoi pus si ciocolata alba, dar fiindca am scapat cam multa smantana a iesit prea moale si nu mi-a iesit modelul care vrut.Se da jumatate de ora la rece sa se intareasca glazura apoi se poate taia.
Comentarii (73):
Foarte delicioasa
Se face foarte usor si repede. Multumesc Petitchef !
Buna
Foarte buna
Eu as insiropa foarte putin foile si nu am inteles de ce se imparte aluatul in patru si se intind trei foi?
A iesit exact asa cum e in poza,si este ieftine,rapida si fffffff. buna,felicitari pt reteta.
Abia astept sa o incerc
Foarte buna
Acum o voi face și după, vă voi spune cum e...
Daca nu am amidon,as putea folosi faina? si cata cantitate? arata minunat si vreau sa o incerc :)