Prajitura cu foi si crema
Ingrediente
4
pentru foi:
pentru crema:
pentru glazura:
Preparare
Preparare30 min
Gătire30 min
- Se bat bine ouale cu zaharul.Se adauga uleiul si amoniacul stins cu otet,apoi se adauga faina si se framanta pana obtinem un aluat de consistenta plastilinei
- Se imparte aluatul in patru si se intind trei foi subtiri .Se aseaza foaia pe fundul tavii tapetate cu faina si se coace in cuptorul preincalzit la foc iute.
- Foile vor fi tari si casante.Se pune laptele intr-o cratita pe foc impreuna cu amidonul ,zaharul ,romul si cacao.Se mesteca continuu ca sa nu faca cocoloase .Cand incepe sa se ingroase crema este gata.
- Se toarna crema fierbinte intre foi ,se aseaza deasupra o greutate ca sa le preseze si se dau la rece pana a doua zi.Ciocolata se topeste la bain marie cu 2-3 linguri de smantana dulce.
- Se toarna glazura astfel obtinuta peste foi.Apoi pus si ciocolata alba, dar fiindca am scapat cam multa smantana a iesit prea moale si nu mi-a iesit modelul care vrut.Se da jumatate de ora la rece sa se intareasca glazura apoi se poate taia.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
04/02/2014
Se face foarte usor si repede. Multumesc Petitchef !
am gătit această rețetă
19/12/2013
Eu as insiropa foarte putin foile si nu am inteles de ce se imparte aluatul in patru si se intind trei foi?
am gătit această rețetă

lazar_m2013,
13/12/2013
A iesit exact asa cum e in poza,si este ieftine,rapida si fffffff. buna,felicitari pt reteta.
am gătit această rețetă
31/05/2014
Daca nu am amidon,as putea folosi faina? si cata cantitate? arata minunat si vreau sa o incerc :)