Prajitura cu foi si crema
Ingrediente
4
pentru foi:
pentru crema:
pentru glazura:
Preparare
Preparare30 min
Gătire30 min
- Se bat bine ouale cu zaharul.Se adauga uleiul si amoniacul stins cu otet,apoi se adauga faina si se framanta pana obtinem un aluat de consistenta plastilinei
- Se imparte aluatul in patru si se intind trei foi subtiri .Se aseaza foaia pe fundul tavii tapetate cu faina si se coace in cuptorul preincalzit la foc iute.
- Foile vor fi tari si casante.Se pune laptele intr-o cratita pe foc impreuna cu amidonul ,zaharul ,romul si cacao.Se mesteca continuu ca sa nu faca cocoloase .Cand incepe sa se ingroase crema este gata.
- Se toarna crema fierbinte intre foi ,se aseaza deasupra o greutate ca sa le preseze si se dau la rece pana a doua zi.Ciocolata se topeste la bain marie cu 2-3 linguri de smantana dulce.
- Se toarna glazura astfel obtinuta peste foi.Apoi pus si ciocolata alba, dar fiindca am scapat cam multa smantana a iesit prea moale si nu mi-a iesit modelul care vrut.Se da jumatate de ora la rece sa se intareasca glazura apoi se poate taia.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Foarte delicioasa
am gătit această rețetă
anonymous
Se face foarte usor si repede. Multumesc Petitchef !
am gătit această rețetă
anonymous
Buna
am gătit această rețetă
anonymous
Foarte buna
am gătit această rețetă
anonymous
Eu as insiropa foarte putin foile si nu am inteles de ce se imparte aluatul in patru si se intind trei foi?
am gătit această rețetă

lazar_m2013
A iesit exact asa cum e in poza,si este ieftine,rapida si fffffff. buna,felicitari pt reteta.
am gătit această rețetă
anonymous
Abia astept sa o incerc
am gătit această rețetă
anonymous
Foarte buna
anonymous
Acum o voi face și după, vă voi spune cum e...
anonymous
Daca nu am amidon,as putea folosi faina? si cata cantitate? arata minunat si vreau sa o incerc :)
Punctează această reţetă