Petitchef

Prajitura cu foi si crema caramel

Desert
8 porții
40 min
30 min
Ușor

Ingrediente

8

Foi:

Crema:

Glazura:

Preparare

  • Penrtru inceput pregatim foile,incalzim cuptorul la 200 grade C.
    Se pune faina amestecata cu zaharul intr-un castron mai mare, adaugam ouale.

    Apoi urmeaza untul topit, praful de copt si bicarbonatul stins cu lapte si framantam un aluat. Turnam atata lapte cat sa rezulte un aluat pe care sa-l putem framanta bine si sa nu se lipeasca de masa de lucru.
  • Aluatul se imparte in trei parti egale si se intind trei foi, pe care le coacem pe rand intr-o tava unsa cu putin unt si presarata cu faina (pe dosul tavi unse daca nu aveti tava speciala pentru foi).

    Se coc cca 7-10 minute fiecare, pana ce devin usor maronii deasupra.
  • Pentru crema topim zaharul la foc incet pana ce se caramelizeaza, aveti grija sa nu se arda, pentru ca devine amar la gust.

    Turnam apoi laptele cald , pastram cca 50 ml si lasam sa se dizolve tot caramelul. Restul de lapte se amesteca cu amidonul sau faina.

    Dupa ce sa topit tot caramelul adaugam faina si lasam la foc incet, amestecand in continuare pana ce se ingroasa.

    Se lasa la racit, intere timp mixam untul spuma cu vaniliile.
    Incorporam caramelul in unt. Adaugam cate o lingura de caramel si amestecam dupa fiecare.
  • Impartim crema in doua si intindem intre foi.

    Deasupra ultimei foi turnam glazura de ciocolata, topim ciocolata cu uleiul pe baie de abur.
    Se da la rece pana a doua zi , pana ce se inmoaie foile.


Poze

Prajitura cu foi si crema caramel
Prajitura cu foi si crema caramel - poza 2
Prajitura cu foi si crema caramel - poza 3
Prajitura cu foi si crema caramel - poza 4
Prajitura cu foi si crema caramel - poza 5

Întrebări:




Comentarii (18):

22/08/2018

Este o prajitura foarte buna,am facuto de nenumarate ori,iar caramelul este zaharul caramelizat din crema

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/12/2014

A FOST BUNA

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/05/2016

Ce rețetă mai e și asta? Unde e caramelul?

(0) (2) Abuz
17/04/2014

FOARTE FAINA PRAJITURA

(0) (0) Abuz
04/04/2014

Bunissima

(0) (0) Abuz
23/03/2014

Foarte buna

(0) (0) Abuz
01/03/2014

Asdadas

(0) (0) Abuz
12/02/2014

Arata super

(0) (0) Abuz
29/01/2014

Sper sami iasa

(0) (0) Abuz
12/01/2014

Ok

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează