Prajitura cu foi din albus si crema de ciocolata
Ingrediente
4
INGREDIENTE BLATURI:
INGREDIENTE CREMA:
INGREDIENTE GLAZURA:
Preparare
Preparare40 min
Gătire40 min
- Se bat albusurile spuma tare cu zaharul pudra pina cand stau tepene si apoi adaugam pe rand restul ingredientelor,amestecand usor cu o lingura de lemn.
- Compozitia se imparte in 2-3 parti(depinde de marimea tavii) si se coc 2-3 foi pe dosul unei tavi captusite cu hartie de copt ca.15min la 175 grade.
- Dupa ce s-au scos din cuptor se trage imediat jos hirta de pe blaturi si se lasa la racit pe gratarul de bucatarie.
- Intr-e timp punem ingredientele pentru crema(in afara de unt si 100g zahar) intr-un castron si acesta se pune peste o alta oala, cu apa care fierbe si se amesteca in continuu pina cind compozitia devine foarte viscoasa.(30-40 min.)
- Se lasa compozitia la racit pina ce primeste temperatura camerei, la fel ca untul.Untul se freaca spuma cu cele 100g zahar amase si se daoga treptat din compozitia de crema foarta in masa de unt pina din aceste ingrediente consta o crema delicioasa.
- Aceasta crema se pune intr-e blaturi , care se pun la rece pina adoua zii cu o greutate peste ele nfacind doar 2 blaturi pus crema jumatate intr-e ele si jumatate deasupra si dat totul la frigider pentru citeva ore.Intr-e tim pus
ingredientele pentru glazura intr-o punga de naillon pe care introdus-o in apa calda .Apa tot reincalzit-o si intr-e degete amestecat ciocolata cu uleiul pina au devenit moi si maleabile taiat un coltisor pungii si astfel glazurat prajitura.In final nivelat glazura
si trasat si citeva linii de cicolata alba, ca vazut ca imi ramasesede la o alta prajitura si am zis sa o folosesc si pe dinsa. - In final nivelat glazura
si trasat si citeva linii de cicolata alba, ca vazut ca imi ramasesede la o alta prajitura si am zis sa o folosesc si pe dinsa.In crema pus ceva esenta de rom iar blaturile prajiturii mi s-au parut uscate si insiropat cu un sirop din zahar caramelizat
+ esenta de rom Prajitura pus la frigider pina adoua zi doar a doua zii portionat. Va spun asa insiropate a iesit gustul prajiturii-fantastic!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Esti ametit
am gătit această rețetă
anonymous
Foarte buna!!!
anonymous
Am sa o fac si eu dupa cum arata trebuie sa fie buna mersi
anonymous
Wow
anonymous
Buna rau
anonymous
...
anonymous
Foarte buna
anonymous
Delicioasa
anonymous
Super buna
anonymous
Foarte delicoasa
Punctează această reţetă