Prajitura cu foi si crema de lapte
Foi pufoase de pandispan, crema fina de lapte, parfum de vanilie, gust subtil de nuca , aroma delicata de portocala...si nu doar atat. Clar rezumatul nu e suficient pentru a descrie reteta ce urmeaza sa v-o prezint, dar va puteti face o parere despre minunatele ingrediente pe care le contine. Reteta? Urmeaza acum :P
Ingrediente
Preparare
- Se pun deoparte doua linguri faina.
Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana devin ca o crema, si zaharul e topit complet (eu am prestat la mixer aproximativ 15 minute :P). Se adauga faina si se amesteca cu mixerul la viteza mica, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma tare cu praful de sare., dar cu grija, sa nu scoatem aerul.
Compozitia se imparte in doua, intr-o parte se pun cele doua linguri de faina puse deoparte si se amesteca usor, iar in cealalta parte se pune cacaoa. - Urmeaza sa coacem foile, 4 la numar, pe dosul tavii. Se pregateste o tava 25/35 cu hartie de copt, sau se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se intinde usor jumate din compozitia alba, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 15-20 minute. Dupa 15 minute se face testul cu scobitoarea, stiti voi ;)
La fel se procedeaza si cu celelalte foi. Le lasam la racit, si preparam crema. - Se amesteca 5 lg zahar cu amidonul si se adauga 200 ml lapte putin cate putin pana la omogenizarea completa. Restul de lapte il punem pe cratita la infierbantat :P impreuna cu ciocolata alba. Cand da in clocot se pune peste amestecul de amidon, iar apoi compozitia se pune pe foc pana se ingroasa. Se da deoparte si se lasa la racit.
Separat mixam untul cu laptele condensat si il adaugam in crema racita. Adaugam nuca macinata, vanilia si sucul de portocale, apoi omogenizam. - Gata cu treaba, incepe distractia!
Punem pe un platou o foaie (eu am inceput cu una alba), o ungem cu gem dupa preferinta. Am ales gemul de caise pentru ca e mai acrisor si se combina frumos cu ingredientele dulci din crema. Peste gem se intinde 1/4 din crema.
Procedam asa cu fiecare foaia pana la ultima, pe care nu o mai ungem cu gem, dar o acoperim cu restul de crema, presaram cu nuca macinata, si facem onduleuri cu furculita.
Prajitura se da la rece pentru cateva ore bune, peste noapte ar fi ideal.
Pofta buna! - Prajitura se da la rece pentru cateva ore bune, peste noapte ar fi ideal.
Pofta buna!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
anonymous
Aceasta prajitura este o reteta ffff veche se numeste ''TELEVIZOR'' dar, este foarte buna.
anonymous
Multumesc, cred ca va fi f. buna cand o prepar

viorica_d2014
Eu am facut-o dar cred ca-i mai practic s-o fecem in doua reprize, sa nu stea prea mult aluatul, daca ai numai un cuptor!
anonymous
Este f.bine ai cred ca este si f.gustoasa!!!!
anonymous
Super delicioasa
anonymous
Delicioasa!
anonymous
Se gusta nu se comenteaza
anonymous
Bune cred mmmmmmmmmmmm
anonymous
O reteta f. buna care poate fi utilizata la orice ocazie!!!!!!
anonymous
Excelent......!!!!
Punctează această reţetă