Prăjitura foi cu miere

Prăjitura Foi cu miere
Desert
Ușor
1 h 35 m

Prăjitura Foi cu miere este o rețetă a copilăriei mele, care cucerea de fiecare dată oaspeții de la masa de Crăciun și nu numai.

Ingrediente

4

Preparare

Preparare50 min
Gătire45 min
  • Într-o craticioara pe foc se pun laptele, mierea, untul, oul si zaharul si se amesteca mereu.
  • Dupa ce zaharul se topeste se toarna peste faina, se pune si praful de copt stins cu lamaie si se amesteca, framantand ulterior un aluat care se împarte în cinci. Din fiecare parte se întinde cate o foaie care se coace pe dosul tavii mari de aragaz, cate 5 minute fiecare. Se lasa apoi la racit în totalitate.
  • Pentru prima crema se bate frisca si se amesteca bine cu mascarpone la mixer.
  • Pentru adoua crema, se bate frisca si se amesteca bine cu cafeaua.
  • Într-un platou se asaza alternativ foile si cele doua creme, iar pe ultimul strat se presara nuca. Se lasa la rece pana a doua zi

Punctează această reţetă

mirunamanea23Mirunamanea23

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Violeta

Laptele cald-fierbinte se toarna peste faina sau se lasa la racit?

abuz