Miezul de nuca se consuma proaspat sau usor prajit, sarat sau dulce. Datoritagustului dulceag, miezul de nuca constituie topping excelent pentu inghetate, iaurturi si pizza, sau poate fi folosit in salate, la pregatirea de dulciuri si prajituri, fursecuri si biscuiti. Pentru realizarea preparatelor traditionale,cozonacii, placintele, colacii si macinicii, noi, romanii folosim cu mare succes miezul de nuca. Pentru deserturi apreciate va recomandam sa pregatiti: tort cu nuca si caramel, o prajitura cu glazura de nuci, cornulete cu gem si nuca sau o baclava.
Ingrediente: 180 gr paste (aici "Paccheri" dar puteti folosi si alte paste) 400 gr varză roșie 1/2 ceapă mică (aproximativ 15 g) 2 linguri de parmezan 6 bucăți...
Ingrediente: 5 oua 1 cana cu zahar - 300 gr 1 cana cu faina - 300 gr 5 linguri cu ulei 3 linguri de apa fiarta 1 esenta vanilie coaja de lamaie 2 linguri de...
Ingrediente: 1 kg arpacas 4 l apa 1/2 kg zahar 2 pumni de miez de nuca taiata grosier cu cutitul miroase cum le spune mamaia coaja de lamaie, esenta de rom......
Ingrediente: Aluat: 1. 600 gr faina 2. 10 gr drojdie uscata 3. 4 oua (la temperatura camerei!) 4. 150 gr zahar 5. 125 gr unt topit 6. 250 ml lapte Sirop si...
Ingrediente: 500 gr apracas 250 gr zahar tos 300 gr nuca taiata marunt cu cutitul 2 l apa Esenta de rom Coaja rasa de la o lamaie Coaja rasa de la o portocala 1...
Ingrediente: 500 g faina 4 galbenusuri 150gr zahar tos 125 ml lapte 100 g unt topit 25 g drojdie 1 praf de sare 1/2 lingurita rom miez de nuca macinata 1...
Ingrediente: 350 g zahar, 125 g ulei, 600 g faina, 3 linguri cacao, 350 ml apa, 4 linguri gem, 100 gr miez nuca taiat marunt, coaja de la o portocala...
Ingrediente: - 1kg arpacas - 1 kg zahar - 600-700 gr miez de nuca - dulceata pentru ornat desertul - sau bomboane de ornat (coliva) - esenta rom si vanilie -...
Ingrediente: igrediente: 250300 g foi de placinta 150 g margarina 250 g miez de nuca 1 lingurita scortisoara 200 g zahar 120 g miere 150 ml apa 1 lingurita...
Ingrediente: 1 ceasca cu apa calduta, i cub de drojdie, 1 jumatate de ceasca cu ulei, 1 cana cu zahar, putina scortisoara, putin miez de nuca de cocos, 1...
Ingrediente: 4 kg. arpacas sau grau 2 linguri sare 15 litri apa 3 kg. zahar 2 kg. nuca macinata 200 g. migdale/alune prajite 200 g. cacao 15 sticlute esenta de...
Ingrediente: 300 g zahar 100 g ulei 600 g faina + 1 lingura 2 linguri pudra de cacao 300 ml apa 4 linguri gem acrisor (de caise sau de visine, de...