Gem de gutui cu nuca

Aperitiv
Foarte ușor
1 oră

Ingrediente

8

Preparare

Preparare30 min
Gătire30 min
  • Gutuile se spala bine de puf,se taie pe jumatate pentru a scoate cotoarele si semintele si se dau pe razatoarea mare, se amesteca cu zaharul, apa si se pun la fiert.
  • Cand incepe sa se lege se adauga nuca si lamaia taiata felii sau cubulete si se continua fierberea pana se obtine consistenta dorita si un sirop bine legat.Cand este gata se opreste focul,se lasa sa se racoreasca putin,apoi se pune in borcanele spalate si uscate bine in prealabil si se inchid ermetic.
  • Pentru a verifica daca gemul este gata, se pun 2-3 lingurite pe o farfurie si daca dupa racire s-a intarit si fructele sunt fierte inseamna ca gemul este gata .
  • Gemul nu trebuie fiert mult,deoarece prin fierbere se distrug vitaminele,iar inrosirea fortata a gutuilor distruge substanta care ajuta la gelificare, si anume pectina. Acest lucru invatat de la bunica mea si am tinut cont intotdeauna.

Punctează această reţetă

CClub43ers

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Foarte buna.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Comentariul tău:Am facut acest gem si mi-a iesit minunat...o sa duc mai departe traditia!felicitari!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Comentariul tău:felicitari,ai fost singura care ma ajutat s,a inteleg reteta.foarte simpla si rapida

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Minunata!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Este preferabil sa se lege mai intai siropul pt ca gutuile sa pastreze vitaminele.Inca nu am gatit-o sunt in pregatiri.Postez dupa.

abuz

anonymous

Am sa incerc si eu aceasta reteta

abuz

anonymous

Merge si din pere verzi, tomnatice ; dar cubulete , nu rase :)

abuz

anonymous

Tu Valentina no da esti o adevarata bocatareasa ! So gemu de gutuie ce mi-o iesit. Te pup tu

abuz

anonymous

Excelent de bun

abuz

anonymous

Minunata reteta.

abuz
  • pagina 1 / 2