Petitchef

Gem de gutui cu nuca

Aperitiv
8 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Gutuile se spala bine de puf,se taie pe jumatate pentru a scoate cotoarele si semintele si se dau pe razatoarea mare, se amesteca cu zaharul, apa si se pun la fiert.
  • Cand incepe sa se lege se adauga nuca si lamaia taiata felii sau cubulete si se continua fierberea pana se obtine consistenta dorita si un sirop bine legat.Cand este gata se opreste focul,se lasa sa se racoreasca putin,apoi se pune in borcanele spalate si uscate bine in prealabil si se inchid ermetic.
  • Pentru a verifica daca gemul este gata, se pun 2-3 lingurite pe o farfurie si daca dupa racire s-a intarit si fructele sunt fierte inseamna ca gemul este gata .
  • Gemul nu trebuie fiert mult,deoarece prin fierbere se distrug vitaminele,iar inrosirea fortata a gutuilor distruge substanta care ajuta la gelificare, si anume pectina. Acest lucru invatat de la bunica mea si am tinut cont intotdeauna.


Poze

Gem de gutui cu nuca
Gem de gutui cu nuca - poza 2
Gem de gutui cu nuca - poza 3
Gem de gutui cu nuca - poza 4
Gem de gutui cu nuca - poza 5
Gem de gutui cu nuca - poza 6
Gem de gutui cu nuca - poza 7
Gem de gutui cu nuca - poza 8

Întrebări:




Comentarii (17):

08/11/2017

Foarte buna.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/10/2013

Comentariul tău:Am facut acest gem si mi-a iesit minunat...o sa duc mai departe traditia!felicitari!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/10/2013

Comentariul tău:felicitari,ai fost singura care ma ajutat s,a inteleg reteta.foarte simpla si rapida

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/09/2013

Minunata!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/09/2016

Este preferabil sa se lege mai intai siropul pt ca gutuile sa pastreze vitaminele.Inca nu am gatit-o sunt in pregatiri.Postez dupa.

(0) (0) Abuz
29/09/2014

Am sa incerc si eu aceasta reteta

(0) (0) Abuz
14/09/2014

Merge si din pere verzi, tomnatice ; dar cubulete , nu rase :)

(0) (0) Abuz
27/10/2013

Tu Valentina no da esti o adevarata bocatareasa ! So gemu de gutuie ce mi-o iesit. Te pup tu

(0) (0) Abuz
19/10/2013

Excelent de bun

(0) (0) Abuz
16/10/2013

Minunata reteta.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gem de caise - petitchef
Gem de caise - petitchef
15 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gem de prune facut in casa
Gem de prune facut in casa
20 porții
45 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Compot de gutui
Compot de gutui
10 porții
1 h 40 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Mancarica de gutui
Mancarica de gutui
2 porții
40 min
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Friganele cu unt de arahide si gem de fructe rosii
Friganele cu unt de arahide si gem de fructe rosii
5 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase “Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile “Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează