Gem din cirese (de mai)

Gem din cirese (de mai)
Desert
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare20 min
Gătire25 min
  • Cred ca,nu mai trebuie sa spun ca... vasul pentru dulceata nu se foloseste la altceva in timpul anului,decat pentru DULCEATA.
    Am lasat cateva ore ciresele si cu zaharul ca sa apara acel sirop al fructelor .
  • Aseara m-a grabit le-am lasat mai putin. Le-a fiert la foc mai tare a luat spuma a adaugat sarea de lamaie si a continuat pana siropul picat pe farfurioara sta bobita.
  • Dupa oprirea focului am acoperit cratita cu un servet umed si am lasat-o sa se raceasca. Asa fac la toate dulceturile ,astfel fructele se imbiba cu sirop si nu plutesc ,nu se ridica in partea superioara a borcanului.
  • Dulceataastfel obtinut se va aseza in borcanele mici curate,uscate se capacesc si pe raft cu ele pana le vine randul sa le consumam.

Punctează această reţetă

EVELINAEVELINA

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Ce retete sunt astea oameni buni? Nu ati auzit de cantar de bucatarie? Fiecare are farfurii diferite, ce unitate de masura mai e si asta?

abuz

anonymous

Super

abuz

anonymous

Nu am facut dar am sa fac metoda aceasta o stiu de la mama 1957

abuz

anonymous

Bun

abuz