Cred ca,nu mai trebuie sa spun ca... vasul pentru dulceata nu se foloseste la altceva in timpul anului,decat pentru DULCEATA. Am lasat cateva ore ciresele si cu zaharul ca sa apara acel sirop al fructelor .
Aseara m-a grabit le-am lasat mai putin. Le-a fiert la foc mai tare a luat spuma a adaugat sarea de lamaie si a continuat pana siropul picat pe farfurioara sta bobita.
Dupa oprirea focului am acoperit cratita cu un servet umed si am lasat-o sa se raceasca. Asa fac la toate dulceturile ,astfel fructele se imbiba cu sirop si nu plutesc ,nu se ridica in partea superioara a borcanului.
Dulceataastfel obtinut se va aseza in borcanele mici curate,uscate se capacesc si pe raft cu ele pana le vine randul sa le consumam.
Comentarii:
Ce retete sunt astea oameni buni? Nu ati auzit de cantar de bucatarie? Fiecare are farfurii diferite, ce unitate de masura mai e si asta?
Super
Nu am facut dar am sa fac metoda aceasta o stiu de la mama 1957
Bun