Gem de struguri

Aperitiv
Foarte ușor
20 min

Ingrediente

8

Preparare

  • Din aceste ingrediente mi-au iesit trei borcane Struguri se spala si se rup de pe ciorchine.Apa se pune la fiert cu zaharul , pana devine un fel de sirop mai dens.
  • In acest moment se adauga si strugurii. Se tine pe foc pana cand boabele de struguri crapa, adica pentru vreo 30 de minute.
  • Cand toate boabele sunt sparte, se trece la strecurarea compozitie. Se va folosi o strecuratoare mare, cu ochi destul de mici, astfel incat semintele sa nu treaca. Va puteti ajuta de un tel. Se paseaza strugurii bine, bine, incat sa treaca intreaga pulpa daca este posibil.
  • Se pune din nou pe foc cu zeama de lamaie pentru inca vreo 1 ora, la foc mic.Se va verifica din timp in timp cand incepe sa se ingroase.Gemul obtinut va fi ambalat in borcane curate si sterile.
  • Borcanele se vor pune intr-un loc cald, fiind bine impaturite.A doua zi se pot depozita in camara .Gemul se ingroasa foarte bine cand este deja racit.

Punctează această reţetă

RRozBonBon

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2
lenuta_o2013

lenuta_o2013

VA FELICIT

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Pare simplu,voi incerca si eu!

abuz

anonymous

E delicioasa

abuz

anonymous

Buna

abuz

anonymous

Felicitari...imim place si am sa incerc si eu reteta

abuz

anonymous

Abia astept sa o incerc .....

abuz

anonymous

Am facut si eu azi si e ff ok gemul

abuz

anonymous

SUPER TARE

abuz

anonymous

Ok

abuz

anonymous

EXCELENT

abuz
  • pagina 1 / 2