Gem de gutui cu dovleac

Aperitiv
10 porții
Foarte ușor
1 oră

Ingrediente

10

Preparare

Preparare30 min
Gătire30 min
  • Curatat gutuili de seminte si toata partea lenoasa, si tocat cu mixerul.Curatat si dovlecul si tocat cu mixerul.
    stors zeama de la lamaie, pus intr-o oala la fiert cu 4 pahare de apa.
  • Adaugat, zaharul si scortisoara fiert putin mai mult de o ora , la inceput la foc mare dupa ce a mai scazut apa dat la foc mijlociu, si amestecat mai tot timpul.
  • Cand a fiert bine de se lega, oprit focul si pus in borcane.
    Borcanele cu gem pus in cuptor la 200ºC vre-o 20-25 min pana a facut o pojghita deasupra.
  • Leam pus capacele si acoperit cu vre-o 3 prosoape ca sa intarzii racirea, tinut asa pana a doua zi.Miau iesit 9 borcane cu gem si ce e in castronel.Aici o felie de paine cu gem pentru pofticiosi.
DDaniela B

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

E buna

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Cred ca e bun

abuz