Gem de gutui cu dovleac

Aperitiv
10 porții
Foarte ușor
1 oră

Ingrediente

10

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected

      Gem de prune facut in casa


      Preparare

      Preparare30 min
      Gătire30 min
      • Curatat gutuili de seminte si toata partea lenoasa, si tocat cu mixerul.Curatat si dovlecul si tocat cu mixerul.
        stors zeama de la lamaie, pus intr-o oala la fiert cu 4 pahare de apa.
      • Adaugat, zaharul si scortisoara fiert putin mai mult de o ora , la inceput la foc mare dupa ce a mai scazut apa dat la foc mijlociu, si amestecat mai tot timpul.
      • Cand a fiert bine de se lega, oprit focul si pus in borcane.
        Borcanele cu gem pus in cuptor la 200ºC vre-o 20-25 min pana a facut o pojghita deasupra.
      • Leam pus capacele si acoperit cu vre-o 3 prosoape ca sa intarzii racirea, tinut asa pana a doua zi.Miau iesit 9 borcane cu gem si ce e in castronel.Aici o felie de paine cu gem pentru pofticiosi.


      Întrebări


      Poze cu rețata gătită de membri

      Comentarii

      Punctează această reţetă:

      25/10/2013

      E buna

      am gătit această rețetă
      (0) (0) abuz
      26/10/2013

      Cred ca e bun

      (0) (0) abuz



      +