Ingrediente: 400-500 grame faina, 20 g drojdie proaspata, 2 oua, 150 ml lapte, 25 de grame de unt, 1 lingura de ulei, 1 pachet de zahar vanilat, o esenta de...
Ingrediente: 500 g faina de tip 00 250 g zahar 2 oua 250 g unt 1/2 lingurita praf de copt Pt umplutura: 2 gutui 2-3 linguri de zahar 3-4 linguri de gem de...
Ingrediente: foaie 5 oua 5 g zahar 5 g faina esenta de vanilie umplutura gem de gutui(preparat in casa) cateva nuci prajite si faramitate cu sucitorul glazura...
Gutuile apar in octombrie sau noiembrie si sunt deosebit de parfumate si gustoase. Atunci cand alegem gutuile, trebuie sa le mirosim si ar trebui sa aiba o aroma florala intensa pentru a indica ca sunt coapte.
Acest deliciu al toamnei este considerat de specialisti mai mult decat un fruct, un medicament si de aceea, gutuia nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic, deoarece doar astfel veti putea observa beneficiile aduse organismului dumneavoastra.
Gutui am?rui, cu puf galben ca de pui... Au ajuns gem. Un gem tare bun ?i parfumat. Dintr-o farfurie de gutui rase, o can? de zah?r, o l?mâie, un baton de scor?i?oar? ?i un pahar cu ap?. Am sp?lat bine gutuile, le-am cur??at de coaj? ?i le-am dat pe
Mi s-a pus pata. Voiam gem de gutui, din-?la autentic, nu jeleu, iar gutui nu g?seam decât cel mai probabil la turci. Într-un final au aparut ?i în supermarket. Am c?utat câteva re?ete. Mi-a dat ?i Alma una ?i am f?cut o combina?ie personal?. Sun? c