Se separa albusul de galbenus. Se bat spuma tare albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, esenta de vanilie si faina.
Se amesteca foarte usor, de jos in sus. In tava de la aragaz se pune hartie pentru copt si se intinde aluatul.
Se coace 8-10minute in cuptorul deja incalzit.
Cand este gata ,blatul se scoate impreuna cu hartia , pe un servet umed. Mai intai se ruleaza cu tot cu servetul si se apasa usor, apoi se desface si se intinde gemul.
In continuare, incet ,incet cu ajutorul servetului si desfacand hartia, rulam usor.
Se decoreaza cu ciocolata topita sau cu glazura de ciocolata din comert.
Am facut reteta asta de foarte multe ori, si de fiecare data a avut succes!Este o prajitura usoara, placuta la gust, acceptata atat de copii cat si de adulti. Cel mai mare succes am avut cand am folosit gem de caise sau de piersici!Cu gem de gutui nu am incercat, dar, cu siguranta voi incerca.
Comentarii (49):
Ușor de făcut, ieftina și ffff bună! Micuța mea e foarte incantata de fiecare data când o fac.
Prajitura care o facea mama mea acu 70 de ani ,tot buna e si lagustoasa
pentru copii si dece nu si la adulti. Super, Super.BUNA
Am facut reteta asta de foarte multe ori, si de fiecare data a avut succes!Este o prajitura usoara, placuta la gust, acceptata atat de copii cat si de adulti. Cel mai mare succes am avut cand am folosit gem de caise sau de piersici!Cu gem de gutui nu am incercat, dar, cu siguranta voi incerca.
Se pregateste usor si este delicioasa cu gem de gutui !!!
Foarte buna
Foarte buna reteta !!!
BUNA...
AM SA O INCERC de mult cautam o asemenea reteta
O S-O INCERC,SUNA BINE. Multumesc.
A iesit excelent