Gutuia este un fruct inrudit cu merele si perele, este de culoare galben stralucitoratunci cand ajunge la maturitate. Gutuile sunt fructe mari, foarte aromate, cugust astringent si consistenta tare, avand suculenta redusa. Consumate in stare proaspata sau gatite, gutuile sunt o sursa semnificativa dezaharuri simple, usor asimilabile, de minerale si vitamine. Se consuma mai putin ca atare datorita gustului si mai mult sub forma de: compot, gem, dulceata, nectar, jeleu, marmelada
Ingrediente: 4 pastravi 1 gutuie 6 cartofi 1 fir de praz 2 catei de usturoi 4 fire cimbru verde 4 fire tarhon 1 lamaie 1 legatura patrunjel sare de mare piper...
Gutuile apar in octombrie sau noiembrie si sunt deosebit de parfumate si gustoase. Atunci cand alegem gutuile, trebuie sa le mirosim si ar trebui sa aiba o aroma florala intensa pentru a indica ca sunt coapte.
Acest deliciu al toamnei este considerat de specialisti mai mult decat un fruct, un medicament si de aceea, gutuia nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic, deoarece doar astfel veti putea observa beneficiile aduse organismului dumneavoastra.
Ingrediente: 400-500 grame faina, 20 g drojdie proaspata, 2 oua, 150 ml lapte, 25 de grame de unt, 1 lingura de ulei, 1 pachet de zahar vanilat, o esenta de...
Ingrediente: 500 g faina de tip 00 250 g zahar 2 oua 250 g unt 1/2 lingurita praf de copt Pt umplutura: 2 gutui 2-3 linguri de zahar 3-4 linguri de gem de...
Ingrediente: foaie 5 oua 5 g zahar 5 g faina esenta de vanilie umplutura gem de gutui(preparat in casa) cateva nuci prajite si faramitate cu sucitorul glazura...
Ingrediente: 5 gutui mari 1 pachet drojdie uscata 350 ml apa 1 lingura margarina ulei zaharina lichida sau zahar(pentru indulcit gutuile) faina cat cuprinde sare
Ingrediente: 2 kg gutui cubulete 1.400 kg zahar 2 l apa 2 lamai 1 baton scortisoara 2 bucati cuisoare in fiecare borcan 2 esente vanilie salicil sau praf...
Ingrediente: 500-700 g gutui 250 g zahar 3-4 seminte de Cardamom 1 crenguta de Scortisoara ca. 2 cm radacina de Ghimbir coaja de la 1 lamaie netratat, 1 l...