Placinta cu gutui si gem de caise
Ingrediente
Pt umplutura:
Preparare
- Adaugat in cuva robotului faina amestecata cu praful de copt, untul oualele si zaharul dupa ce ce mixat ingredientele a iesit acest aluat lipicios scos intru-n lighenas si mai completat cu faina pana cand aluatul s-a modelat usor si dat forma unei bile.
- Dat la frigder timp de 15-20 min gutuile se curata de coaja si cotoare se taie feliute si se fierb in apa clocotita 3-4 min. pana se inmoaie se scurg de apa se paseaza cu furculita.
- Din 2/3 de aluat se intinde o foaie nu prea groasa
se aseaza si se niveleaza frumos intr-o tava de tort de 26-28 cm se pun fructele peste aluat
se presara deasupra zaharul, sa fie cat de cat uniform restul de aluat se intinde intr-o foaie din care se taie fasii si se aseaza sub forma de grilaj peste gutui. - In spatiile libere se adauga gemul de caise mi-a mai ramas aluat, din el a decupat fursecuri pe care le-am umplut cu gem placinta se da in cuptorul preincalzit timp de 40-45 min pana se aureste deasupra dupa ce se raceste am pudrat cu zahar.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
anonymous
La aceasta reteta"placinta cu gutui"cuburile de gutui fierte maxim 15 min.nu se fac.piure si pur si simplu se scurg bine si se pudreaza cu amidon,dupa cum ai spun se face un fel de terci pe care il amesteci cu gem.
n-i--
Pentru a scie retete, invata intai Lb. Romana! Scrie cum ai facut (daca ai facut ceva), sau cum trebuie sa faca cei care-ti citesc reteta. Nu cum scrii: "Adaugat in cuva robotului...oualele..., dupa ce ce mixat(cine extraterestii?)..., a iesit...,,mai completat cu..., si dat forma unei bile". Si cred ca asa continua cu analfabetismele, intrucat nu am rezistat sa citesc mai departe incultura celor ce se cred "mari sciitori". Un sfat pentru editie: nu mai publicati aceste ineptii ale analfabetilor.
anonymous
Mi-a placut faza cu "oualele". Inseamna ca esti de acord cu felul cum vorbesc analfabetelele si incultelele!
anonymous
Foarte faina, dar cred ca o sa renunt la gemul de caise, sa nu alterez in vreun fel aroma fantastica a gutuilor.
Multumim pentru retetele minunate.
Cu drag,
Anca
anonymous
O reteta interesanta,de sezon.Multumesc petitchef.
anonymous
Cam aiurea exprimarea!! oare e gustoasa?? incerc!
anonymous
"oualele" spun doar incultelele si analfabetelele! Sau poate esti pui de "lele"!
anonymous
E minunata încercații si nu o sa va para rau
anonymous
Arata foarte bine, am sa o incerc si eu
anonymous
ARATA FENOMENAL!
Punctează această reţetă