Petitchef

Placinta cu gutui si gem de caise

Aperitiv
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pt umplutura:

Preparare

  • Adaugat in cuva robotului faina amestecata cu praful de copt, untul oualele si zaharul dupa ce ce mixat ingredientele a iesit acest aluat lipicios scos intru-n lighenas si mai completat cu faina pana cand aluatul s-a modelat usor si dat forma unei bile.
  • Dat la frigder timp de 15-20 min gutuile se curata de coaja si cotoare se taie feliute si se fierb in apa clocotita 3-4 min. pana se inmoaie se scurg de apa se paseaza cu furculita.
  • Din 2/3 de aluat se intinde o foaie nu prea groasa
    se aseaza si se niveleaza frumos intr-o tava de tort de 26-28 cm se pun fructele peste aluat
    se presara deasupra zaharul, sa fie cat de cat uniform restul de aluat se intinde intr-o foaie din care se taie fasii si se aseaza sub forma de grilaj peste gutui.
  • In spatiile libere se adauga gemul de caise mi-a mai ramas aluat, din el a decupat fursecuri pe care le-am umplut cu gem placinta se da in cuptorul preincalzit timp de 40-45 min pana se aureste deasupra dupa ce se raceste am pudrat cu zahar.

Rețete inrudite

YouTube

Placinta cu zahar


Poze

Placinta cu gutui si gem de caise
Placinta cu gutui si gem de caise - poza 2
Placinta cu gutui si gem de caise - poza 3
Placinta cu gutui si gem de caise - poza 4
Placinta cu gutui si gem de caise - poza 5
Placinta cu gutui si gem de caise - poza 6
Placinta cu gutui si gem de caise - poza 7
Placinta cu gutui si gem de caise - poza 8
Placinta cu gutui si gem de caise - poza 9
Placinta cu gutui si gem de caise - poza 10
Placinta cu gutui si gem de caise - poza 11
Placinta cu gutui si gem de caise - poza 12
Placinta cu gutui si gem de caise - poza 13
Placinta cu gutui si gem de caise - poza 14
Placinta cu gutui si gem de caise - poza 15
Placinta cu gutui si gem de caise - poza 16

Întrebări:




Comentarii (12):

28/10/2016

La aceasta reteta"placinta cu gutui"cuburile de gutui fierte maxim 15 min.nu se fac.piure si pur si simplu se scurg bine si se pudreaza cu amidon,dupa cum ai spun se face un fel de terci pe care il amesteci cu gem.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
n-i--, 27/10/2016

Pentru a scie retete, invata intai Lb. Romana! Scrie cum ai facut (daca ai facut ceva), sau cum trebuie sa faca cei care-ti citesc reteta. Nu cum scrii: "Adaugat in cuva robotului...oualele..., dupa ce ce mixat(cine extraterestii?)..., a iesit...,,mai completat cu..., si dat forma unei bile". Si cred ca asa continua cu analfabetismele, intrucat nu am rezistat sa citesc mai departe incultura celor ce se cred "mari sciitori". Un sfat pentru editie: nu mai publicati aceste ineptii ale analfabetilor.

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
Răspuns adulutza:

Analfabeta de mine va zice ca reteta este luata de pe blogul meu, fara editare, fara nimic si publicata aici... dupa cum a crezut moderatorul petitchef. sa traim ... bine!

28/10/2016

Mi-a placut faza cu "oualele". Inseamna ca esti de acord cu felul cum vorbesc analfabetelele si incultelele!

(0) (1) Abuz
Răspuns adulutza:

Nu, doar am simtul umorului... reteta e preluata de pe blog, si trantita aici fara sens, virgula sau punct! dar ... ce mai conteaza!

27/10/2016

Foarte faina, dar cred ca o sa renunt la gemul de caise, sa nu alterez in vreun fel aroma fantastica a gutuilor.

Multumim pentru retetele minunate.

Cu drag,

Anca

(0) (0) Abuz
27/10/2016

O reteta interesanta,de sezon.Multumesc petitchef.

(0) (0) Abuz
Răspuns adulutza:

O fi interesanta dar nu inteligibila... pt ca e reteta mea si publicata fara nici o editare ... jale

27/10/2016

Cam aiurea exprimarea!! oare e gustoasa?? incerc!

(0) (0) Abuz
Răspuns adulutza:

Exprimarea e groaznica, reteta preluata si needitata de nici un fel! da, stiu pentru ca e de pe blogul meu!

27/10/2016

"oualele" spun doar incultelele si analfabetelele! Sau poate esti pui de "lele"!

(0) (0) Abuz
Răspuns adulutza:

Subtil... si imbecil... asta nu e reteta publicata de mine pe blog, nu asa fara sens...

22/01/2014

E minunata încercații si nu o sa va para rau

(1) (0) Abuz
Răspuns adulutza:

Este, pacat ca nu se intelege nimic! luata de pe blogul meu fara editari, fara nimic!

08/11/2013

Arata foarte bine, am sa o incerc si eu

(1) (0) Abuz
05/10/2013

ARATA FENOMENAL!

(1) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Placinta cu zahar
Placinta cu zahar
8 porții
3 h 35 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Placinta englezeasca cu mere
Placinta englezeasca cu mere
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Plăcintă extra rapidă și ușoară din 3 ingrediente!
Plăcintă extra rapidă și ușoară din 3 ingrediente!
6 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Placinta cu carne de bibilica
Placinta cu carne de bibilica
8 porții
4 ore
Ușor
3.8 / 5
Rețetă Placinta hamburger
Placinta hamburger
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Placinta cu mere si scortisoara-petitchef
Placinta cu mere si scortisoara-petitchef
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3.8 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase 12 retete cu Caise 12 retete cu Caise Retete cu... gutui Retete cu... gutui

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează