Placinta saseasca
Ingrediente
ptr. decor:
Preparare
- 1. Punem laptele la fiert, adaugand si 2-3 linguri de zahar si un zahar vanilat, apoi adaugam grisul in ploaie, amestecand pana se ingroasa ( ne ajutam de un tel, ca sa nu ramana cocoloase).
- 2. Intr-un vas termorezistent tapetat cu unt si pesment, adaugam un prim strat de compozitie de gris (jumatate din cantitate), apoi crema de branza si la final, cel de-al doilea strat de gris.
- 3. Se da placinta la cuptor, la foc mic, circa 30 de minute.
- 4. Crema de branza se prepara astfel: se amesteca foarte bine branzica de vaci cu zaharul, caoja de lamaie, zahar vanilat si ouale ( ale mele au fost de tara, de unde a rezultat culoarea foarte galbena). Se omogenizeaza cu faina ( din pacate am uitat de acest pas, iar crema mea nu s-a legat prea bine...deci, atentie!).
- 5. Placinta se serveste rece, pudrata cu zahar si cu topping de dulceata.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
nelu_ududec
Ok!
anonymous
Fina si gustoasa !!!!!!!
anonymous
TOATE RETETELE DE PLACINTA SUNT DELICIOASE

DIANA30
Placinta iese fff buna , aromata si parfumata , dar cantitatea de lapte este mult prea mica , frisul trebuind sa fie dupa fierbere , usor curgator ; eu am incercat-o acum si-am folosit 1,3 l lapte si tot a fost putin , nici n-am putut intinde partea superioara ... deci 1,5 l lapte cred c-ar fi cantitatea perfecta , acum depinde si de tipul grisului , cat este de higroscopic .
PS peste stratul de branza eu am presarat si doua maini de mure , abia astept sa-i simt gustul dulce acrisor , mmmm
anonymous
Foarte frumoasa ca aspect, la gust?!
anonymous
Arata foarte bine
anonymous
F.f.aspectoasa
am sa o fac de urgenta.
ioana
anonymous
Surep
bucatarul444
CRED CA ESTE FOARTE BUNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AZI FAC SI EU!
michelle78
Am facut azi aceasta reteta si a avut un succes imens in familia mea, foarte buna
Punctează această reţetă