1. Punem laptele la fiert, adaugand si 2-3 linguri de zahar si un zahar vanilat, apoi adaugam grisul in ploaie, amestecand pana se ingroasa ( ne ajutam de un tel, ca sa nu ramana cocoloase).
2. Intr-un vas termorezistent tapetat cu unt si pesment, adaugam un prim strat de compozitie de gris (jumatate din cantitate), apoi crema de branza si la final, cel de-al doilea strat de gris.
3. Se da placinta la cuptor, la foc mic, circa 30 de minute.
4. Crema de branza se prepara astfel: se amesteca foarte bine branzica de vaci cu zaharul, caoja de lamaie, zahar vanilat si ouale ( ale mele au fost de tara, de unde a rezultat culoarea foarte galbena). Se omogenizeaza cu faina ( din pacate am uitat de acest pas, iar crema mea nu s-a legat prea bine...deci, atentie!).
5. Placinta se serveste rece, pudrata cu zahar si cu topping de dulceata.
Placinta iese fff buna , aromata si parfumata , dar cantitatea de lapte este mult prea mica , frisul trebuind sa fie dupa fierbere , usor curgator ; eu am incercat-o acum si-am folosit 1,3 l lapte si tot a fost putin , nici n-am putut intinde partea superioara ... deci 1,5 l lapte cred c-ar fi cantitatea perfecta , acum depinde si de tipul grisului , cat este de higroscopic . PS peste stratul de branza eu am presarat si doua maini de mure , abia astept sa-i simt gustul dulce acrisor , mmmm
Comentarii (22):
Ok!
Fina si gustoasa !!!!!!!
TOATE RETETELE DE PLACINTA SUNT DELICIOASE
Placinta iese fff buna , aromata si parfumata , dar cantitatea de lapte este mult prea mica , frisul trebuind sa fie dupa fierbere , usor curgator ; eu am incercat-o acum si-am folosit 1,3 l lapte si tot a fost putin , nici n-am putut intinde partea superioara ... deci 1,5 l lapte cred c-ar fi cantitatea perfecta , acum depinde si de tipul grisului , cat este de higroscopic .
PS peste stratul de branza eu am presarat si doua maini de mure , abia astept sa-i simt gustul dulce acrisor , mmmm
Foarte frumoasa ca aspect, la gust?!
Arata foarte bine
F.f.aspectoasa
am sa o fac de urgenta.
ioana
Surep
CRED CA ESTE FOARTE BUNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AZI FAC SI EU!
Am facut azi aceasta reteta si a avut un succes imens in familia mea, foarte buna