Amestecati faina cu untul taiat cubulete. Adaugati galbenusurile, zaharul si aromele. Framantati pana devine un aluat elastic si neted.
A facut aluatul la robot si mi-a luat doar cateva minute. Inveliti aluatul in folie transparenta si il fati la rece. Pentru dimensiunile tavii mele folositi doar jumatate din compozitia de aluat, daca vreti sa folositi tot aluatul, dublati cantitatea de dovleac si faceti placinta intr-o tava mare.
Umplutura: Decojiti dovleacul si pulpa o dati pe razatoarea cu ochiuri mici. Intr-un cub de unt caliti dovelacul pana se inmuaie putin. Adaugati zahar dupa gust. La urma aromatizati dovleacul cu scortisoara, nucsoara si cuisoare. Lasati sa se raceasca umplutura.
Asamblare: Intindeti o foaie de aluat si asezati-o in tava, adaugati umplutura de dovleac si alta foaie de aluat. Dati placinta la cuptorul preincazit la 180 gradeC, pentru 40-45 de minute, pana capata o crusta frumoasa. Cat este calduta o presarati cu putin zahar pudra.
Reteta e corecta doar ca untul trebuie sa fie rece si se framanta rapid (mixer eventual) altfel devine prea elastic aluatul. Dupa amestecare e bine sa fie lasat la rece macar 30 de minute. De asemenea, cuptorul trebuie sa fie bine incalzit si tava subtire, altfel se inmoaie prea mult foaia de dedesubt.
Nu stiu cum ti- a iesit tie aluatul, insa eu ma straduiesc de 4 ore si este cea mai groaznica reteta de aluat. Ceasul rau m a impins s o aleg fix pe asta. Oribil!!!!
Comentarii:
Reteta e corecta doar ca untul trebuie sa fie rece si se framanta rapid (mixer eventual) altfel devine prea elastic aluatul. Dupa amestecare e bine sa fie lasat la rece macar 30 de minute. De asemenea, cuptorul trebuie sa fie bine incalzit si tava subtire, altfel se inmoaie prea mult foaia de dedesubt.
Nu stiu cum ti- a iesit tie aluatul, insa eu ma straduiesc de 4 ore si este cea mai groaznica reteta de aluat. Ceasul rau m a impins s o aleg fix pe asta. Oribil!!!!
Foarte bun
Foarte buna
Delicioasa
Este exact aluatul pe care il caut de o gramada de vreme! Multumesc!
Foarte bun
Fb
Otimooooooooooooo
Super buna