Petitchef

Placinta cu dovleac

Desert
8 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Pentru aluat:

Pentru umplutura:

Preparare

  • Amestecati faina cu untul taiat cubulete. Adaugati galbenusurile, zaharul si aromele. Framantati pana devine un aluat elastic si neted.
  • A facut aluatul la robot si mi-a luat doar cateva minute. Inveliti aluatul in folie transparenta si il fati la rece. Pentru dimensiunile tavii mele folositi doar jumatate din compozitia de aluat, daca vreti sa folositi tot aluatul, dublati cantitatea de dovleac si faceti placinta intr-o tava mare.
  • Umplutura:
    Decojiti dovleacul si pulpa o dati pe razatoarea cu ochiuri mici. Intr-un cub de unt caliti dovelacul pana se inmuaie putin. Adaugati zahar dupa gust. La urma aromatizati dovleacul cu scortisoara, nucsoara si cuisoare. Lasati sa se raceasca umplutura.
  • Asamblare:
    Intindeti o foaie de aluat si asezati-o in tava, adaugati umplutura de dovleac si alta foaie de aluat. Dati placinta la cuptorul preincazit la 180 gradeC, pentru 40-45 de minute, pana capata o crusta frumoasa. Cat este calduta o presarati cu putin zahar pudra.

Rețete inrudite

YouTube

Placinta cu zahar


Poze

Placinta cu dovleac
Placinta cu dovleac - poza 2
Placinta cu dovleac - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

01/11/2014

Reteta e corecta doar ca untul trebuie sa fie rece si se framanta rapid (mixer eventual) altfel devine prea elastic aluatul. Dupa amestecare e bine sa fie lasat la rece macar 30 de minute. De asemenea, cuptorul trebuie sa fie bine incalzit si tava subtire, altfel se inmoaie prea mult foaia de dedesubt.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/10/2014

Nu stiu cum ti- a iesit tie aluatul, insa eu ma straduiesc de 4 ore si este cea mai groaznica reteta de aluat. Ceasul rau m a impins s o aleg fix pe asta. Oribil!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/07/2013

Foarte bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/02/2014

Foarte buna

(0) (0) Abuz
10/11/2013

Delicioasa

(0) (0) Abuz
05/11/2013

Este exact aluatul pe care il caut de o gramada de vreme! Multumesc!

(0) (0) Abuz
11/03/2013

Foarte bun

(0) (0) Abuz
Oana D.
Oana D., 11/12/2012

Fb

(0) (0) Abuz
03/12/2012

Otimooooooooooooo

(0) (0) Abuz
20/11/2012

Super buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Plăcintă extra rapidă și ușoară din 3 ingrediente!
Plăcintă extra rapidă și ușoară din 3 ingrediente!
6 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Placinta cu zahar
Placinta cu zahar
8 porții
3 h 35 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Placinta englezeasca cu mere
Placinta englezeasca cu mere
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Placinta cu carne de bibilica
Placinta cu carne de bibilica
8 porții
4 ore
Ușor
3.8 / 5
Rețetă Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente
Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente
4 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Placinta hamburger
Placinta hamburger
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează