Amesteci cele 9 linguri de ulei cu laptele prins si cu mierea.Nucile le prajesti intr-o tigaie sau la cuptor si le cureti putin de pielite apoi le macini si le amesteci cu zaharul brun. Faina o amesteci cu praful de cupt si o pui peste lapte impreuna cu nucile si coaja de portocala.
Framanti bine si mai adaugi faina in cazul in care crezi ca este prea lipicios aluatul. Compozitia o acoperi cu un prosopel curat si o lasi la un loc caldut sa creasca putin.
Dovleacul dat prin razatoare se pune pe foc mic impreuna cu zaharul brun, mierea si scortisoara si amesteci din cand in cand, ca sa nu se lipeasca. Merele se curata si se dau prin razatoare, apoi se pun peste dovleac si se amesteca.
Cand compozitia incepe sa se inmoaie se adauga si zaharul vanilat si se amesteca in continuare. Adauga o jumatate de cana de apa daca ti se pare ca se lipeste si se arde dovleacul.
Dupa ce compozitia a capatat o textura moale se opreste focul si oala se acopera cu un capac pentru cateva minute.
Intre timp, ungi o tava cu ulei si o tapetezi cu hartie de copt. Aluatul il imparti in doua si intinzi o foaie si o asezi frumos in tava, peste care presari grisul, apoi torni compozitia de dovleac si cealalta foaie de aluat.
Placinta o pui la cuptor pentru apx 40 minute, dintre care primele 15 la foc mare iar apoi la foc mediu. Testezi placinta cu o scobitoare ca sa fii sigura si daca iese curata e gata.O lasi 15-20 minute sa se raceasca apoi o tai in patratele si o pudrezi cu zahar.
Comentarii:
Super.