Bostanul se curata si se da pe razatoare; daca aveti robot nu va sfiiti sa-l folositi caci cu razatoarea clasica dureaza mai mult. Bostanul se pune pe foc impreuna cu 4 linguri de zahar.
Se lasa pana se inmoaie si zeama mai scade.Se piseaza nucile si se amesteca cu 2 linguri de zahar si scortisoara
Dupa ce bostanul a scazut se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Intre timp se face aloatul pentru foi; se bat ouale, se amesteca smantana, laptele, zaharul si un praf de sare, se amesteca si apoi se incorporeaza faina pana se obtine un aluat putin mai moale ca cel de taitei.
Aluatul se imparte in trei. Se intinde o foaie si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetat cu faina. Cand bostanul s-a racit se amesteca cu nuca.
Se pune jumatate de umplutura, apoi se mai pune o foaie se inteapa cu furculita si apoi cealalta jumatate de umplutura. Se pune si a treia foaie se inteapa cu furculita si se unge cu ou. Se da la cuptor preincalzit cam 30min la foc mediu, pana se rumeneste.
Comentarii:
Super
Simplu