Placinta taraneasca de dovleac cu nuci

Felul principal
2 porții
Foarte ușor
25 min

Ingrediente

2

Preparare

Preparare10 min
Gătire15 min
  • Dizolvam drojdia si framantam un aluat din ingredientele pe mai sus . Nu necesita timp de dospire. Aluatul se imparte in doua si se intind intr-un strat cat mai subtire doua foi. Pe fiecare foaie se intinde umplutura de dovleac si cubulete mici de unt.
  • Se strange foaia si se taie pe jumatate. Se obtin astfel 4 bucati de placinta, pe care le punem in tava tapetata cu faina. Ungem pe deasupra placinta cu unt topit si o dam la cuptor pana se rumeneste.
  • Umplutura:
    un dovleac placintar zahar scotisoaradoua maini zdravene de nuciun praf de sare.
  • Dovleacul se curata de coaja, il dam pe razatoare sau il taiem cu ajutorul robotului de bucatarie.
  • Calim dovleacul si il "condimentam" dupa gust cu scortisoara, zahar si un praf de sare. Indepartam surplusul de suc, pe care dovleacul si-l va lasa.
SSabina

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Interesanta sa vedem cu este

abuz

anonymous

Delicios

abuz

anonymous

Ok

abuz

anonymous

Ca la bunica

abuz