Placinta taraneasca de dovleac cu nuci
Ingrediente
2
Preparare
Preparare10 min
Gătire15 min
- Dizolvam drojdia si framantam un aluat din ingredientele pe mai sus . Nu necesita timp de dospire. Aluatul se imparte in doua si se intind intr-un strat cat mai subtire doua foi. Pe fiecare foaie se intinde umplutura de dovleac si cubulete mici de unt.
- Se strange foaia si se taie pe jumatate. Se obtin astfel 4 bucati de placinta, pe care le punem in tava tapetata cu faina. Ungem pe deasupra placinta cu unt topit si o dam la cuptor pana se rumeneste.
- Umplutura:
un dovleac placintar zahar scotisoaradoua maini zdravene de nuciun praf de sare. - Dovleacul se curata de coaja, il dam pe razatoare sau il taiem cu ajutorul robotului de bucatarie.
- Calim dovleacul si il "condimentam" dupa gust cu scortisoara, zahar si un praf de sare. Indepartam surplusul de suc, pe care dovleacul si-l va lasa.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Interesanta sa vedem cu este
anonymous
Delicios
anonymous
Ok
anonymous
Ca la bunica