Dizolvam drojdia si framantam un aluat din ingredientele pe mai sus . Nu necesita timp de dospire. Aluatul se imparte in doua si se intind intr-un strat cat mai subtire doua foi. Pe fiecare foaie se intinde umplutura de dovleac si cubulete mici de unt.
Se strange foaia si se taie pe jumatate. Se obtin astfel 4 bucati de placinta, pe care le punem in tava tapetata cu faina. Ungem pe deasupra placinta cu unt topit si o dam la cuptor pana se rumeneste.
Umplutura: un dovleac placintar zahar scotisoaradoua maini zdravene de nuciun praf de sare.
Dovleacul se curata de coaja, il dam pe razatoare sau il taiem cu ajutorul robotului de bucatarie.
Calim dovleacul si il "condimentam" dupa gust cu scortisoara, zahar si un praf de sare. Indepartam surplusul de suc, pe care dovleacul si-l va lasa.
Comentarii:
Interesanta sa vedem cu este
Delicios
Ok
Ca la bunica