Placinta cu dovleac - fara cuvintzele :d
Ingrediente
6
Foi:
Umplutura:
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- A pus in cuva robotului faina, sarea, uleiul, drojia dizolvata intr-o canutza de apa caldutza a lasat un pic sa se umfle drojdia a mixat 1 min-2 pana s-a format o coca pe care am framantat-o la mana pt cateva minute.
- Aluatul este foarte elastic si maleabil se lasa sa se odihneasca pt cel putin 15 minute se intind foile cat mai subtiri a pus pe fiecare foaie 3 linguri de ule apoi dovleacul- pe care l-am pregatit cu ajutorul unei linguri .apelati la robot daca aveti e simplu si rapid sau.razatoare si cu lingura merge bine, scobit frumos.
- Nu a calit dovleacul l-a amestecat cu un praf de sare si cu scortisoara dupa care am pus pe foai trei linguri de zahar se ruleaza frumos se pun drugii de placinta in tava.
- Se ung cu galbenus de ou cu putin zahar pudra si un strop de apa si se dau la cuptor intr-un din drugi am strecurat miez de nuca si am marit un pic doza de zahar o nebunie.
- Cand a scos din cuptor crusta de deasupra era un pic cam tare, am acoperit tava cu un prosop umed si am pudrat cu zahar. Uite asa, foile sunt umede pt ca absorb umezeala umpluturii.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Foarte gustoasa ! Recomand acesta reteta , cu mare drag ! :*
am gătit această rețetă
HARY
Reteta buna eu adaug la dovleacul ras unt scotisoara si nuca,,,,nu apare la ce temperatura se face placinta
dar probabil la 170 grade....se topeste in gura,,,in loc de dov. se pot pune mere rase
Vasilica tia
Soacra mea,din DAENI,TULCEA,FACEA CELE MAI GROZAVE PLACINTE CU DOVLEAC!!! DUMNEZEU SA I DEA ODIHNA BINEMERITATA!! A NASCUT(FACEA PARTE DINTR O FAMILIE NUMEROASA SI MODESTA!!!) A NASCUT SI CRESCUT 4 copii,3 baieti si o fata...cu care se mandrea nespus...
anonymous
Excelent!!!
anonymous
Super! :)
anonymous
Delicios!
anonymous
Excelent, si eu ador placinta cu dovleac
anonymous
Sunt frumoase prajiturile si gustoase
anonymous
Grozav
anonymous
Super bun si usor de facut
Punctează această reţetă