Placinta Extraordinara cu Dovleac Copt, Ricotta si Spanac

Chiar a fost EXTRAORDINARA! Am fost foarte mandra de mine si de creatia mea ieri - azi sunt doar nostalgica pt ca am mancat-o pe toata de ieri si tare as mai vrea o portie... Dar n-are nimic - fac din nou in weekend ;)
E un pic mai migaloasa decat o placinta obisnuita, dar credeti-ma -merita!
Primul pas - coptul dovleacului.
Eu aveam un dovleac mititel si lunguiet (de vreo 500g), pe care l-am taiat pe jumatate pe lung si i-am scos semintele. Am pus in mojar 1 lingura seminte defeniculsi 1 lingura boabe de coriandru, impreuna cu 2 ardei iutiuscati, saresi pipersi le-am zdrobit bine. Am uns jumatatile de dovleac cu ulei de masline, le-am presarat cu condimente si le-am bagat in cuptorul incins, la foc mic, sa se coaca - cam 40 de minute.
Separat am calit 2 catei de usturoitaiati felii + cateva frunzulite de oreganointr-o lingura de ulei de masline. Dupa 2-3 minute am adaugat spanacul- congelat (vreo 200g) + un praf denucsoara, sare si piper. Am lasat pe foc pana s-a decongelat + inca 3-4 minute :p
Va mai trebuiericotta/branza de vaci(vreo 400g) +/- telemea sfaramata , un pachet de foi de placinta si cam 50gunt topit.
Acum - asamblarea: am uns forma de tarta cu unt, si am acoperit-o cu vreo 4 foi de placinta(ungand fiecare foaie cu unt topit). Peste am presarat jumate din dovleac, jumate din spanac si jumate din branza. Am acoperit cu inca 4 foi de placinta (again, am uns-o pe fiecare in parte cu unt), si deasupra celelate jumatati de dovleac/spanac/branza + inca 4 foi de placinta.
Am taiat placinta in felii, si am tunat peste 1 ou batutcu 100ml smantana lichidasi ceva parmezanras.
Se coace frumusel la cuptor (180grade) pana devine aurie si crocanta si se devoreaza cu multa, multa pofta :D
Primul pas - coptul dovleacului.
Eu aveam un dovleac mititel si lunguiet (de vreo 500g), pe care l-am taiat pe jumatate pe lung si i-am scos semintele. Am pus in mojar 1 lingura seminte defeniculsi 1 lingura boabe de coriandru, impreuna cu 2 ardei iutiuscati, saresi pipersi le-am zdrobit bine. Am uns jumatatile de dovleac cu ulei de masline, le-am presarat cu condimente si le-am bagat in cuptorul incins, la foc mic, sa se coaca - cam 40 de minute.


Va mai trebuiericotta/branza de vaci(vreo 400g) +/- telemea sfaramata , un pachet de foi de placinta si cam 50gunt topit.
Acum - asamblarea: am uns forma de tarta cu unt, si am acoperit-o cu vreo 4 foi de placinta(ungand fiecare foaie cu unt topit). Peste am presarat jumate din dovleac, jumate din spanac si jumate din branza. Am acoperit cu inca 4 foi de placinta (again, am uns-o pe fiecare in parte cu unt), si deasupra celelate jumatati de dovleac/spanac/branza + inca 4 foi de placinta.

Le Blog Piquant
Comentarii
anonymous
Intradevar EXTRAORDINARA! Am pregatit-o cu mici modificari; aveam 2 foi de aluat pt "pie" tip chicken pot pie, deci am amestecat toate ingredientele pt umplutura fara sa mai fac straturi. E absolut fenomenala aceasta reteta. Felicitari sefului care a creat asa bunatate si a impartasit-o cu noi.
anonymous
Abia astept sa o ancerc.
anonymous
De incercat toamna
anonymous
N-am facut-o, dar pare buna. O s-o incerc, e interesanta.
greku
FAINA
anonymous
Cred ca e ffff buna.....
anonymous
Excelenta,imi place!
anonymous
Bun
anonymous
Nemaipomenita combinatia,f.buna
anonymous
Cred ca este delicioasa.Merita preparata.