Petitchef

Placinta de dovleac, de post

Placinta de dovleac, de post O reteta incredibila, pe care am zarit-o cu ceva timp inainte de inceperea postului, aici: Appon's Thai Food
M-au atras ingredientele...mai ales dovleacul, pe care il iubesc nespus :P
...si nuca de cocosssssssssss!!! :))
Am schimbat doar pe alocuri reteta originala, adica am adaugat o cantitate dubla de zahar (ca niste sugar-fanatics ce sintem! :D ) ...si am inlocuit faina de orez cu una simpla deoarece nu am gasit asa ceva nicaieri...
Rezultatul e absolut incantator si va invit, daca mai aveti ratacit prin camara vreun dovleac, sa incercati aceasta minunatie de placinta...cum am denumit-o eu, dat fiind faptul ca seamana foarte tare cu una... :P

Ingrediente:

- 450 g. dovleac de placinta
- 220 g. faina (de orez scrie in reteta originala)
- 220 ml. lapte de nuca de cocos
- 200 g. zahar
- un praf de sare
- fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare...extrem de simplu, dupa cum veti observa :P
Dovleacul se cantareste, se curata de samburi si se decojeste (aici o sa depuneti un pic de efort :D )...dupa care se fierbe, eu la aburi ca si-asa nu mi-am mai folosit de mult steamerul, hi, hi...sau in cateva linguri de apa, ca pe cartofi :)))

...eram in focuri :P ...tot pe atunci faceam si-o painica frantuzeasca din cartea masinii de paine (a iesit minunat, am sa postez reteta)

...furculita trebuie sa intre usor in pulpa dovleacului...de-abia atunci e gata ;)

Ingredientele pregatite (eu am dublat cantitatile fata de reteta originala)

Dovleacul fiert se zdrobeste cu furculita:

...si se amesteca cu restul ingredientelor:

Ma gandesc ca ar fi bine de stiut ca laptele de cocos la conserva este mai gros, mai compact la suprafata, ca un bulgare de zapada :)) ...asa ca ar fi bine sa folositi si-un pic de "lapte" care de obicei zace nepasator pe fundul conservei...cat de frumos va povestesc eu, nu-i asa?! :)))))
...fara sa mai bat campii...la final, compozitia ar trebui sa arate cam asa, adica destul de fluida incat sa poata fi turnata:

Se introduce in cuptorul incalzit dinainte pentru cca. 1 ora, la foc domol:

Catre sfarsitul coacerii verificati cu o scobitoare daca centrul placintutei este copt...stiti cum, da?! ...daca scobitoarea iese curata, e gata, daca nu, mai tineti putin la cuptor, dar nu-l lasati mai mult de-o ora caci s-ar putea usca prea tare...
Mie mi-a iesit suuuper...si nici macar nu am tapetat forma cu hartie de copt ca am uitat :D

Marginile astea, va spun, sint delicioaseeeee!!! :P

Se presara deasupra nuca de cocos...ideal ar fi chiar imediat ce scoateti prajiturica din cuptor, ca sa se imbibe, sa se lipeasca nitel de blat ;)
Eu l-am "imbracat" a doua zi si mi-au cam fugit fulgii in toate directiile :))
...sau puteti sa ungeti suprafata ei cu gem sau dulceata (de caise cred ca ar merge de minune) si-atunci fulgii de cocos ar sta la locul lor :P

Feliile incantatoare, pe care le asteptam cu totii, dar mai mult eu cu mami :)

Consistenta este minunata, moale in interior si crispy la exterior :P ...cu o aroma inconfundabila de dovleac!!!

...doar sectiunea asta v-o mai arat si gata, promit! :))

...si va servesc cu mare drag cu o felie, sper, apetisanta :)

P.S. Am folosit o forma de tort cu diam. de 26 cm. si mi-a placut mult cum a iesit, subtirica :P ...dar voi daca vreti o puteti face in orice alta forma...







Comentarii:

27/03/2020

E de o oră in cuptor dar e foarte moale....mai pot remedia ceva?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/12/2012

Hhhhhhhhhh

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Placinta englezeasca cu mere
Placinta englezeasca cu mere
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Placinta hamburger
Placinta hamburger
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Placinta cu mere si scortisoara-petitchef
Placinta cu mere si scortisoara-petitchef
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Plăcintă extra rapidă și ușoară din 3 ingrediente!
Plăcintă extra rapidă și ușoară din 3 ingrediente!
6 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente
Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente
4 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Placinta cu carne de bibilica
Placinta cu carne de bibilica
8 porții
4 ore
Ușor
3.8 / 5

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează