O reteta incredibila, pe care am zarit-o cu ceva timp inainte de inceperea postului, aici: Appon's Thai Food
M-au atras ingredientele...mai ales dovleacul, pe care il iubesc nespus :P
...si nuca de cocosssssssssss!!! :))
Am schimbat doar pe alocuri reteta originala, adica am adaugat o cantitate dubla de zahar (ca niste sugar-fanatics ce sintem! :D ) ...si am inlocuit faina de orez cu una simpla deoarece nu am gasit asa ceva nicaieri...
Rezultatul e absolut incantator si va invit, daca mai aveti ratacit prin camara vreun dovleac, sa incercati aceasta minunatie de placinta...cum am denumit-o eu, dat fiind faptul ca seamana foarte tare cu una... :P
Ingrediente:
- 450 g. dovleac de placinta
- 220 g. faina (de orez scrie in reteta originala)
- 220 ml. lapte de nuca de cocos
- 200 g. zahar
- un praf de sare
- fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare...extrem de simplu, dupa cum veti observa :P
Dovleacul se cantareste, se curata de samburi si se decojeste (aici o sa depuneti un pic de efort :D )...dupa care se fierbe, eu la aburi ca si-asa nu mi-am mai folosit de mult steamerul, hi, hi...sau in cateva linguri de apa, ca pe cartofi :)))
...eram in focuri :P ...tot pe atunci faceam si-o painica frantuzeasca din cartea masinii de paine (a iesit minunat, am sa postez reteta)
...furculita trebuie sa intre usor in pulpa dovleacului...de-abia atunci e gata ;)
Ingredientele pregatite (eu am dublat cantitatile fata de reteta originala)
Dovleacul fiert se zdrobeste cu furculita:
...si se amesteca cu restul ingredientelor:
Ma gandesc ca ar fi bine de stiut ca laptele de cocos la conserva este mai gros, mai compact la suprafata, ca un bulgare de zapada :)) ...asa ca ar fi bine sa folositi si-un pic de "lapte" care de obicei zace nepasator pe fundul conservei...cat de frumos va povestesc eu, nu-i asa?! :)))))
...fara sa mai bat campii...la final, compozitia ar trebui sa arate cam asa, adica destul de fluida incat sa poata fi turnata:
Se introduce in cuptorul incalzit dinainte pentru cca. 1 ora, la foc domol:
Catre sfarsitul coacerii verificati cu o scobitoare daca centrul placintutei este copt...stiti cum, da?! ...daca scobitoarea iese curata, e gata, daca nu, mai tineti putin la cuptor, dar nu-l lasati mai mult de-o ora caci s-ar putea usca prea tare...
Mie mi-a iesit suuuper...si nici macar nu am tapetat forma cu hartie de copt ca am uitat :D
Marginile astea, va spun, sint delicioaseeeee!!! :P
Se presara deasupra nuca de cocos...ideal ar fi chiar imediat ce scoateti prajiturica din cuptor, ca sa se imbibe, sa se lipeasca nitel de blat ;)
Eu l-am "imbracat" a doua zi si mi-au cam fugit fulgii in toate directiile :))
...sau puteti sa ungeti suprafata ei cu gem sau dulceata (de caise cred ca ar merge de minune) si-atunci fulgii de cocos ar sta la locul lor :P
Feliile incantatoare, pe care le asteptam cu totii, dar mai mult eu cu mami :)
Consistenta este minunata, moale in interior si crispy la exterior :P ...cu o aroma inconfundabila de dovleac!!!
...doar sectiunea asta v-o mai arat si gata, promit! :))
...si va servesc cu mare drag cu o felie, sper, apetisanta :)
P.S. Am folosit o forma de tort cu diam. de 26 cm. si mi-a placut mult cum a iesit, subtirica :P ...dar voi daca vreti o puteti face in orice alta forma...
Comentarii:
E de o oră in cuptor dar e foarte moale....mai pot remedia ceva?
Hhhhhhhhhh