Placinta de dovleac, de post


M-au atras ingredientele...mai ales dovleacul, pe care il iubesc nespus :P
...si nuca de cocosssssssssss!!! :))
Am schimbat doar pe alocuri reteta originala, adica am adaugat o cantitate dubla de zahar (ca niste sugar-fanatics ce sintem! :D ) ...si am inlocuit faina de orez cu una simpla deoarece nu am gasit asa ceva nicaieri...
Rezultatul e absolut incantator si va invit, daca mai aveti ratacit prin camara vreun dovleac, sa incercati aceasta minunatie de placinta...cum am denumit-o eu, dat fiind faptul ca seamana foarte tare cu una... :P
Ingrediente:
- 450 g. dovleac de placinta
- 220 g. faina (de orez scrie in reteta originala)
- 220 ml. lapte de nuca de cocos
- 200 g. zahar
- un praf de sare
- fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare...extrem de simplu, dupa cum veti observa :P
Dovleacul se cantareste, se curata de samburi si se decojeste (aici o sa depuneti un pic de efort :D )...dupa care se fierbe, eu la aburi ca si-asa nu mi-am mai folosit de mult steamerul, hi, hi...sau in cateva linguri de apa, ca pe cartofi :)))






...fara sa mai bat campii...la final, compozitia ar trebui sa arate cam asa, adica destul de fluida incat sa poata fi turnata:


Mie mi-a iesit suuuper...si nici macar nu am tapetat forma cu hartie de copt ca am uitat :D


Eu l-am "imbracat" a doua zi si mi-au cam fugit fulgii in toate directiile :))
...sau puteti sa ungeti suprafata ei cu gem sau dulceata (de caise cred ca ar merge de minune) si-atunci fulgii de cocos ar sta la locul lor :P





Laura's blog
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
E de o oră in cuptor dar e foarte moale....mai pot remedia ceva?
am gătit această rețetă
anonymous
Hhhhhhhhhh