Petitchef

Ton onigiri, micul sandviș japonez triunghiular din orez - おにぎり

Când ne gândim la cultura culinară a Japoniei, ne gândim evident la sushi, ramen și chiar la celebra omletă Okonomiyaki... Dar ceea ce ne place în mod deosebit esteonigiri! Acest mic triunghi de orez este gustarea ideală, găsită în konbinis-urile japoneze pentru un prânz la pachet. Personalizabil la nesfârșit, noi am ales să îl umplem cu ton picant și maioneză, învelit în orez lipicios și alge nori pentru o notă crocantă. Acest sandviș cu orez se găsește aproape peste tot în Asia sub diferite denumiri, cum ar fi în Coreea de Sud, unde se numește"Samgak Gimbap". Așadar, să ne apucăm de gătit ;-)

Felul principal
6 porții
10 min
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Orezul:

Cost estimat: 2.04 (0.34€/porție)

Materiale

  • Forma Onigiri (opțional)

Preparare

  • Etapa 1 - Ton onigiri, micul sandviș japonez triunghiular din orez - おにぎり
    Pregătiți orezul pentru sushi:
    Mai întâi se spală orezul pentru a îndepărta amidonul de pe boabe, clătinându-l de mai multe ori.
  • Etapa 2 - Ton onigiri, micul sandviș japonez triunghiular din orez - おにぎり
    Se pun orezul și apa rece într-o cratiță. Se acoperă cratița. Când apa clocotește, se fierbe la foc mic, acoperit, timp de 10-15 minute. (Când orezul a absorbit toată apa, este gata). Se oprește focul și se lasă să se odihnească, acoperit, timp de 10 minute.
  • Etapa 3 - Ton onigiri, micul sandviș japonez triunghiular din orez - おにぎり
    Se taie alga marină în fâșii, urmând liniile de pe foaie. Tăiați fâșiile în jumătate. Veți avea nevoie de 6 în total.

    *Puteți sfărâma bucățile rămase pentru a le adăuga la orez, dacă doriți.
  • Etapa 4 - Ton onigiri, micul sandviș japonez triunghiular din orez - おにぎり
    Apoi adăugați semințele de susan și amestecați bine.
    *În acest moment puteți adăuga și bucățile sfărâmate de alge marine.
  • Etapa 5 - Ton onigiri, micul sandviș japonez triunghiular din orez - おにぎり
    Se pregătește garnitura:
    Se scurge și se sfărâmă tonul. Adăugați maioneza, sosul de soia și sosul sriracha (opțional: lăsați-l deoparte dacă nu vă place picant). Se amestecă bine.
  • Etapa 6 - Ton onigiri, micul sandviș japonez triunghiular din orez - おにぎり
    Se folosește o formă pentru a modela onigiri:
    Tapetați fundul formei cu orez (acesta trebuie să fie încă cald). Se pun aproximativ 2 lingurițe de umplutură în centru.
  • Etapa 7 - Ton onigiri, micul sandviș japonez triunghiular din orez - おにぎり
    Se acoperă cu orez, apoi se închide forma și se apasă bine pentru a sigila onigiri-ul.
  • Etapa 8 - Ton onigiri, micul sandviș japonez triunghiular din orez - おにぎり
    Se deschide forma și se îndepărtează marginile onigiri-ului cu ajutorul unui cuțit.
  • Etapa 9 - Ton onigiri, micul sandviș japonez triunghiular din orez - おにぎり
    Întoarceți forma peste bucata de alge așezată vertical, astfel încât algele să se poată înfășura în jurul părții din față și din spate a sandwich-ului.
  • Etapa 10 - Ton onigiri, micul sandviș japonez triunghiular din orez - おにぎり
    Apăsați partea superioară a formei pentru a elibera triunghiul de orez. Înfășurați alga în jurul onigiri-ului.
  • Etapa 11 - Ton onigiri, micul sandviș japonez triunghiular din orez - おにぎり
    Modelați onigiri cu mâna:
    Udați-vă mâinile.
    Puneți aproximativ o lingură de orez fiert în palmă.
  • Etapa 12 - Ton onigiri, micul sandviș japonez triunghiular din orez - おにぎり
    Se adaugă 2 lingurițe de umplutură în centru. Se acoperă cu orez fiert și se formează o minge, cu umplutura prinsă în centru.
  • Etapa 13 - Ton onigiri, micul sandviș japonez triunghiular din orez - おにぎり
    Apoi, folosind ambele mâini, una deschisă în plan (unde veți pune bila de orez) și cealaltă îndoită pentru a forma un "V", formați un triunghi cu bila de orez. Aplatizați laturile dacă este necesar.
  • Etapa 14 - Ton onigiri, micul sandviș japonez triunghiular din orez - おにぎり
    Așezați triunghiul de orez decorat pe fâșia de alge și înfășurați sandwich-ul pentru a forma un Onigiri frumos.
  • Etapa 15 - Ton onigiri, micul sandviș japonez triunghiular din orez - おにぎり
    Și acum este gata!

Observații:

Ce tip de orez ar trebui să folosesc pentru a face onigiri?
Folosiți orezul japonez folosit la sushi. Orezul nu trebuie să aibă oțet adăugat și trebuie să fie încă cald atunci când faceți chifteluțele.

De ce să vă umeziți mâinile atunci când formați onigiri?
Umezindu-vă mâinile, veți împiedica orezul să se lipească de ele. Puteți chiar să adăugați puțină sare pentru a condimenta sandwich-ul în același timp!

Cum folosesc algele marine în onigiri?
Puteți tăia algele în fâșii și să le așezați în jurul orezului, așa cum se arată aici, sau să tăiați un dreptunghi mare de lățimea onigiriului și să îl înfășurați de jur împrejur înainte de a mânca sandvișul, astfel încât să își păstreze nota crocantă.

Ce pot folosi în loc de ton fiert?
Îl puteți înlocui cu somon fiert, creveți sau macrou, de exemplu.

Onigiri pot fi consumate calde sau reci?
Totul depinde de garnitura pe care o folosiți. Puteți face o umplutură în stil coreean cu kimchi și mozzarella rasă. Apoi puteți prăji părțile laterale ale sandvișului într-o tigaie încinsă cu ulei de susan.

Umplutura trebuie să fie în centru?
Puteți pur și simplu să amestecați totul: orezul și umplutura, să formați triunghiuri și să le înfășurați în alge, sau nu! Nouă ne place să amestecăm orezul cu creveți :-)

Cum faci onigiri fără o formă?
Folosește-ți mâinile! Tot ce trebuie să faci este să formezi o minge umplută și apoi să o modelezi cu mâinile, așezând mingea pe o mână plată și formând triunghiul cu o mână îndoită în "V". Pregătim un videoclip care vă va arăta în detaliu cum să faceți acest lucru cu și fără matriță. Între timp, veți găsi fotografii ale diferitelor etape din rețetă ;-).

Onigiri sau Samgak Kimbap?
În Japonia, aceste mici sandwich-uri se numesc "Onigiri" ("おにぎり" scris în japoneză), iar în Coreea de Sud se numesc Samgak Kimbap/Gimbap ("삼각김밥" scris în coreeană). Acestea arată foarte asemănător și sunt foarte populare pentru a fi mâncate din mers. Le puteți găsi în supermarketurile mici :-)



Poze

Ton onigiri, micul sandviș japonez triunghiular din orez - おにぎり
Ton onigiri, micul sandviș japonez triunghiular din orez - おにぎり - poza 2
Ton onigiri, micul sandviș japonez triunghiular din orez - おにぎり - poza 3
Ton onigiri, micul sandviș japonez triunghiular din orez - おにぎり - poza 4
Ton onigiri, micul sandviș japonez triunghiular din orez - おにぎり - poza 5
Ton onigiri, micul sandviș japonez triunghiular din orez - おにぎり - poza 6
Ton onigiri, micul sandviș japonez triunghiular din orez - おにぎり - poza 7
Ton onigiri, micul sandviș japonez triunghiular din orez - おにぎり - poza 8
Ton onigiri, micul sandviș japonez triunghiular din orez - おにぎり - poza 9

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Club maki, sandwich club japonez
Club maki, sandwich club japonez
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
2 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Oua cu ton
Oua cu ton
4 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Micul mic, micul pitic, micul nimic! Micul mic, micul pitic, micul nimic! 15 retete cu ton 15 retete cu ton

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează