Ton cu mazare si sos de portocala

Felul principal
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

2

Preparare

Preparare20 min
Gătire30 min
  • Sos de Portocale :
    Calim usturoiul in ulei,cateva minute.Puteti sa-l lasati intreg si sa-l scoateti la final din sos. Stingem cu zeama de portocala si mai lasam sa fiarba 3 minute,pana se ingroasa putin.Apa din sucul de portocale se evapora foarte repede si se vede cum sucul incepe sa se caramelizeze.Nu-l lasati mai mult,pentru nu ne trebuie dulceata.Asa ca stati cu ochii pe el 3 minute.
  • Stingem focul si asezonam cu sare si piper. Dupa ce mazarea a fiert,o asezam in farfurii,picuram sosul,asezam deasupra tonul scurs bine de ulei,si presaram coaja de portocala si feliile de migdale.
  • Se putea mai simplu:
    Daca tot a inceput cu capitolele,putem spune ca mancarea se mai incadreaza la capitolul. Se face repede,dispare imediat.
  • A si sa nu uit.Serviti-o cu paine prajita. Pe cuvant ca nu va mai trebuie desert.

Punctează această reţetă

piscotelPiscotel

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Ok

abuz

anonymous

Doar daca va place gustul de mazare care se va simti si nu va deranjeaza un sos cu gust acrisor. Oricum o reteta geniala.

abuz