In robotul de bucatarie, pulsati laolata zaharul pudra si pudra de migdale sa le amestecati perfect intr-un bol curat, se cerne amestecul, ne dorim un praf fin . Albusurile se bat spuma cu lingura de zahar si cream of tartar.
Urmeaza esenta de portocale si colorantul alimentar la amestecarea compozitiei uscate cu albusurile frumos colorate am folosit o metoda mai altfel a luat cate-o lingura generoasa din albusuri si le-a incorporat in amestecul cu pudra de migdale fara delicatetea obisnuita, vrem sa umezim totul pana adaugam toata compozitia de albusuri.
Adaugam pe rand cate-o lingura din amestecul cu albusuri pana obtinem o masa in care restul de albus spumos si colorat poate fi adaugat delicat se amesteca delicat, dar hotarat pana amestecul devine lucios .
Amestecul se pune intr-o punga de plastic din care ati taiat un colt ingust si se toarna in tava lasand o mica distanta intre 'cochilii'. Acum 'legenda' spune ca trebuie lasate minim o ora intr-un loc uscat, pana se formeaza un soi de ''piele'' pe fiercare macaron. Taina ar fi ca 'pielea' acesta nu va lasa compozitia de dedesubt sa iasa la suprafata si astfel se va forma renumitul piciorus al macaronului. A lasat in jur de 45 de minute desi 'pielea' macaronului era deja evident formata, dupa numai 10 minute.
Se coc la cuptorul incalzit in prealabil la 285F (141C) pt aproximativ 25 minute. Dupa 5-7 minute piciorusul a aparut, daca macaronul e reusit. Pt a le desprinde usor de pe hartia de pergament se pun cateva linguri de apa sub hartie, intre ea si tava adica, se lasa putin la ''aburit'' apoi se iau macaronii si se pun pe un gratar la racit.
Se umplu cu un ganache simplu cu ciocolata: 90 g ciocolata topita in bain marie impreuna cu 125 ml frisca. Se lasa la racit. ori un pumn de 'lacrimi' de ciocolata topita la microunde impreuna cu 2 linguri de lapte, apoi amestecata cu 2 linguri de crema gen philadelphia si aromata cu esenta de rom de ex.
Comentarii (13):
Excelent!!!
"albusuri vechi"? Atentie, pot deveni toxice! De ce vechi?
E super delicioasa!!! EXCELENTA!!!
Excelent descrisa impreuna cu secretele tehnologiei.
Cred ca voi reusii
Abia astept sa le fac si eu , desi nu le-am incercat niciodata la gust, doar din auzite-ca sunt foarte bune !!!
Am sa incerc
Excelent
Sper sa fie bune le fac mine:)
Tre sa incerc si eu, arata.......super