Dulceata din coji de portocala
Se foloseste pentru ornat torturi sau creme sau in cremele cu gelatina.
Ingrediente
4
Cost estimat: 3.25Euros€ (0.81€/porție)
Preparare
- Coaja se desface cu cutitul in 7-8 felii care se vor pune in apa rece cat sa treaca peste nivelul lor. Se tin 48 ore schimband apa in fiecare zi sa iasa amareala. A 3- a zi trebuie preparata dulceata , daca stau prea mult in apa se moaie prea mult .
- Parte alba se indeparteaza cu cutitul ca sa ramana doar coaja de 1/2 cm grosime , apoi se taie feliile in fasii de 1 cm latime, lungimea se lasa intreaga. De la 1 kg de portocale vor rezulta circa 200-250 gr coji curatate si fasonate .
- Fiecare fasie se rasuceste de la un capat la celalalt ,ca un melc si prin el se trece cu acul cu un fir de ata alba prinzand si capatul exterior . Astfel melcisorii se insira ca niste margele in siraguri nu prea lungi .
- Capetele firului se innoada ca melcisorii sa fie bine stransi si sa-si pastreze forma . Intr-o cratita se pun 1/2 kg zahar si 1/2 l apa si se pune pe foc Se amesteca pana se topeste zaharul apoi se adauga 50 ml zeama de lamaie si imediat siragurile de melcisori.
- Cojile fiind mai tari se lasa sa fiarba mai mult in siropul nelegat . Cand cojile plutesc pana la fundul cratitei si daca ridicandu-se lingura , pe latura ei cad deodata 3 picaturi de sirop legat una langa alta , cratita se ia de pe foc ,se aduna spuma si se acopera cu un prosop umezit in apa rece si stors .
- Dupa ce dulceata a racit scoti firele de ata de la melcisori cu un cutit si o furculita si apoi aseazi dulceata in borcane. Melcisorii isi pastreaza forma nu se mai desfac.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 617Kcal
- Carbo: 144.9g
- Grăsimi: 0.7g
- Grăsimi sat.: 0.2g
- Proteine: 2.8g
- Fibre: 5.5g
- Zahăr: 144.1g
- ProPoints: 16
- SmartPoints: 36
Informații nutriționale pentru 1 porție (513g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
L
lorycarp
Excelenta aceasta reteta...merita incercata
Punctează această reţetă