Dulceata de pepene galben si piersici

Desert
Foarte ușor
15 min

Ingrediente

4

Preparare

  • Taiem pepenii in doua, scoatem cu grija semintele si fibrele folosid o lingura. Apoi taiem pulpa cubuletePiersicile le curatam de coaja si de samburi si le taiem si pe ele cubulete.
  • Dupa ce le-am cantarit asezam fructele in cratita pentru dulceata, le stropim cu zeama de lamaie si limette, adauga si zaharul si 1/2 lingurita de ghimbir ras (optional)Le lasam circa 1-2 ore ca sa-si lase zeama, miscand usor vasul din cand in cand.
  • Asezam cratita la foc potrivit, amestecand din cand in cand si permanent pana la final. Spuma trebuie indepartata neaparat, altfel o sa fermenteze dulceata.
  • Dupa ce s-a legat, transferam dulceatza in castron de ceramica sau sticla, acoperim cu un prosop umezit bine si stors si o lasam pana se raceste complet, apoi o turnam in borcane ermetizate.

Punctează această reţetă

AAlexa

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Foarte usor de facut

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte buna

abuz

anonymous

Am sa o fac si eu, cred ca w delicioasa!

abuz

anonymous

Delicioasa

abuz

anonymous

Arata foarte bine si cred ca este excelenta la gust

abuz

anonymous

Minunata la culoare am sa incerc aceasta reteta

abuz

anonymous

Excelenta !

abuz

anonymous

Arata super!depinde de gust????

abuz