Taiem pepenii in doua, scoatem cu grija semintele si fibrele folosid o lingura. Apoi taiem pulpa cubuletePiersicile le curatam de coaja si de samburi si le taiem si pe ele cubulete.
Dupa ce le-am cantarit asezam fructele in cratita pentru dulceata, le stropim cu zeama de lamaie si limette, adauga si zaharul si 1/2 lingurita de ghimbir ras (optional)Le lasam circa 1-2 ore ca sa-si lase zeama, miscand usor vasul din cand in cand.
Asezam cratita la foc potrivit, amestecand din cand in cand si permanent pana la final. Spuma trebuie indepartata neaparat, altfel o sa fermenteze dulceata.
Dupa ce s-a legat, transferam dulceatza in castron de ceramica sau sticla, acoperim cu un prosop umezit bine si stors si o lasam pana se raceste complet, apoi o turnam in borcane ermetizate.
Comentarii:
Foarte usor de facut
Foarte buna
Am sa o fac si eu, cred ca w delicioasa!
Delicioasa
Arata foarte bine si cred ca este excelenta la gust
Minunata la culoare am sa incerc aceasta reteta
Excelenta !
Arata super!depinde de gust????