Dulceata de rosii
Ingrediente
6
Cost estimat: 6.51Euros€ (1.09€/porție)
Preparare
- Dulceata asta mi-a indulcit copilaria, a o matusa care cultiva rosii lunguiete special pentru dulceata si in fiecare an ne chema sa degustam minunatia. Anul asta mi-a facut curaj si intreband in toate directiile de reteta a dobandit-o intr-un final. Asa ca a purces la executarea ei.Rosiile se spala bine si se cresteaza in forma de cruce in varf .
- Apoi punem pe foc la fiert o cratita cu apa, iar intr-un caston punem apa rece cu gheata. Cand apa clocoteste cufundam rosiile crestate le lasam cca 1 minut apoi le scoatem cu o spumiera si le cufundam imediat in apa cu gheata.
- Procedand asa se vor curata foarte usor de coaja si vor ramane ferme.Dupa aceea despicam rosiile, le curatam de seminte si pulpa ramasa o taiem cubulete. Lasam la scurs cca 2 ore, apoi cantarim. A avut initial 2,400 kg rosii si am ramas cu 1,600 kg pulpa.
- La cantitatea asta am pus 800 g zahar si continutul unui baton de vanilie. A pus pe foc si cand a inceput sa fiarba am adunat spuma.Am curatat lamaia de coaza si am taiat felii, a pus in dulceata 4 felii si a fiert in continuare, dupa cca 40 de minute s-a ingrosat, a scos feliile de lamaie , a mai fiert 15 minute si a inchis focul.
- A turnat dulceata in borcane sterilizate in prealabil, punand in borcat si cate o feliutza chiar doua de lamaie proaspata.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 724Kcal
- Carbo: 172.4g
- Grăsimi: 0.9g
- Grăsimi sat.: 0.2g
- Proteine: 2.8g
- Fibre: 5.1g
- Zahăr: 171.2g
- ProPoints: 19
- SmartPoints: 42
Informații nutriționale pentru 1 porție (520g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: