Smochinele se spala,se rup coditele ,se inteapa cu furculita, se aseaza intr-o cratita impreuna cu zaharul in straturi alternative smochine-zahar ,se lasa cca o ora la rece,dupa care se pune la fiert.
Cand s-a topit zaharul se adauga cuisoarele,zeama de la o lamaie si se amesteca incontinuu sa nu se lipeasca .Spre sfarsit se adauga feliile de la o jumatate de lamaie si se fierbe pana cand se obtine consistenta dorita pentru sirop.
Cand dulceata este gata se ia spuma,se lasa sa se racoreasca putin ,se toarna in borcane,se inchid ermetic si se tin 5 minute sa se sprijine pe capace pentru ca fructele sa nu cada la fundul borcanelor.
Comentarii (18):
Nu e cam putin zahar? nu fermenteaza?
Buna reteta
Reteta e super, o recomand cu incredere,
si eu am testat-o
Daca fierbi lamaia prea mult nu da gust amar? Eu am fiert jumatate de lamaie fara coaja 10min si avea gust amar, d-apai cu coaja!!!
Apreciez f. mult preparatele dulci mai ales din fructe exotice
Arata bine
Este excelenta++__
Super
Comentariul tău:nu se spune cu exactitate despre smmochine(coapte sau necoapte)
Excelente reteta