Cu mainile protejate de manusi chirurgicale, se curata nucile de coaja si se lasa sa stea in apa rece .Apa se schimba, in acest timp, de cateva ori. Se aseaza apoi intr-un tifon si se oparesc de 3 ori, in apa clocotita.
Se strecoara si se aseaza pe un servet de bucatarie.Se pune apa la fiert cu zaharul iar cand siropul e bine legat se adauga nucile si se lasa sa fiarba 10-15 minute, la foc mic, dupa care marim un pic flacara pana se "leaga" bine.
Se adauga zeama de lamaie si se lasa sa dea cateva clocote. Se da apoi vasul la o parte de pe foc si se adauga vanilia. Se lasa sa se raceasca apoi se toarna in borcane.
E pentru prima oara cand fac aceasta minunata dulceata, la care visez de mult avut si ajutoare de nadejde, care mi-au cules cu voinicie nucile din copac sa va arat, deci, cum a decurs totul! E o reteta mai mult in imagini ce sper din tot sufletul sa va placa!
Dulceața este excelentă dar nu folosiți mănuși chirurgicale că pe lângă înnegrirea mâinilor veți avea între degete bășici ,așa că vă recomand mănuși mai groase așa cum sunt cele din fotografii! Poftă bună!
Comentarii:
Dulceața este excelentă dar nu folosiți mănuși chirurgicale că pe lângă înnegrirea mâinilor veți avea între degete bășici ,așa că vă recomand mănuși mai groase așa cum sunt cele din fotografii! Poftă bună!
Nucile nu se oparesc,se lasa o noapte in apa rece
Delicios
Am facut aceasta reteta ptr la restaorantul unde lucrez a esit f. buna
Acum le prepar,,,
Suuuupeeeer......... multumesc