Dulceață de nuci verzi - varianta albă

Desert
Dificil
3 ore
835 Kcal

Un desert apreciat...

Ingrediente

8
Cost estimat: 9.56 (1.2€/porție)

Preparare

Preparare2 ore
Gătire1 oră
  • Se aleg nuci mari, frumoase, înainte să prindă coajă.

    Se curăță de coaja verde și se spală în câteva ape reci.

    Se pun la fiert.
    Se lasă la fiert pentru aproximativ 10 minute, apoi se scot și se pun la fiert în altă apă.
    Se repetă operația de vreo 5-6 ori, până se inmoaie bine nucile.
    Se spală în mai multe ape reci și se pun la scurs într-o sită.

    Se face un sirop nu prea legat din 3 căni cu apă și 1 kg zahăr în care se pun nucile.
    Se lasă să fiarbă la foc iute până se leagă siropul.
    Se adaugă zeama de la o lămâie, sarea de lămâie și zahărul vanilat.
    Se lasă să mai dea câteva clocote și se oprește focul.
    Se lasă să se răcească și se pune la borcane.
    Pentru o bună etanșare a borcanelor le fierbem în bain-marie.

    Poftă bună!

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 835Kcal
  • Carbo: 130.4g
  • Grăsimi: 30g
  • Grăsimi sat.: 2.7g
  • Proteine: 7.1g
  • Fibre: 3.3g
  • Zahăr: 125.9g
  • ProPoints: 23
  • SmartPoints: 41
Informații nutriționale pentru 1 porție (292g)
RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

alesa_ro

alesa_ro

MI-a ramas din copilarie gandul la dulceata asta!

abuz

anonymous

Delicios

abuz

anonymous

Excelent !!!

abuz

anonymous

Super de buna mi esit

abuz

anonymous

Foarte buna nota 10

abuz

anonymous

O bunatate! Marylene

abuz

anonymous

Nota 10!

abuz