Dulceață de nuci verzi - varianta albă
Un desert apreciat...
Ingrediente
8
Cost estimat: 9.56Euros€ (1.2€/porție)
Preparare
Preparare2 ore
Gătire1 oră
- Se aleg nuci mari, frumoase, înainte să prindă coajă.
Se curăță de coaja verde și se spală în câteva ape reci.
Se pun la fiert.
Se lasă la fiert pentru aproximativ 10 minute, apoi se scot și se pun la fiert în altă apă.
Se repetă operația de vreo 5-6 ori, până se inmoaie bine nucile.
Se spală în mai multe ape reci și se pun la scurs într-o sită.
Se face un sirop nu prea legat din 3 căni cu apă și 1 kg zahăr în care se pun nucile.
Se lasă să fiarbă la foc iute până se leagă siropul.
Se adaugă zeama de la o lămâie, sarea de lămâie și zahărul vanilat.
Se lasă să mai dea câteva clocote și se oprește focul.
Se lasă să se răcească și se pune la borcane.
Pentru o bună etanșare a borcanelor le fierbem în bain-marie.
Poftă bună!
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 835Kcal
- Carbo: 130.4g
- Grăsimi: 30g
- Grăsimi sat.: 2.7g
- Proteine: 7.1g
- Fibre: 3.3g
- Zahăr: 125.9g
- ProPoints: 23
- SmartPoints: 41
Informații nutriționale pentru 1 porție (292g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:

alesa_ro
MI-a ramas din copilarie gandul la dulceata asta!
anonymous
Delicios
anonymous
Excelent !!!
anonymous
Super de buna mi esit
anonymous
Foarte buna nota 10
anonymous
O bunatate! Marylene
anonymous
Nota 10!
Punctează această reţetă