Dulceață de nuci verzi - varianta neagră

Desert
Dificil
7 ore
1004 Kcal

un desert simplu si rafinat

Ingrediente

8
Cost estimat: 13.05 (1.63€/porție)

Preparare

Preparare6 ore
Gătire1 oră
  • Nucile se străpung cu o andrea sau cu un ac mai gros în mai multe locuri.
    Se pun apoi în apă pentru 3 zile, apa schimbându-se de 3-4 ori pe zi.
    Apa va arăta cam așa de la o schimbare la alta:

    După cele 3 zile se scot din apă, se clătesc bine și se curăță de coajă.
    Se pun în apă pentru alte 2-3 zile apa schimbându-se de 3-4 ori pe zi.

    În acest timp nucile își vor schimba culoarea (scuze dar această poză am ratat să o fac). :)
    Facem un sirop din 1 kg zahăr și 3 căni cu apă și se fierbe încet.
    Adăugăm nucile clătite bine cu apă rece și se fierb până se leagă bine.
    Adăugăm zeama de la o lămâie, sarea de lămâie și zahărul vanilat (ar fi mult mai bine dacă se folosește o păstaie de vanilie).
    Se lasă să mai clocotească 1-2 minute și se oprește focul.
    După ce se răcește se pune la borcane și se fierbe în bain-marie.

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 1004Kcal
  • Carbo: 133.5g
  • Grăsimi: 45.5g
  • Grăsimi sat.: 4.1g
  • Proteine: 10.6g
  • Fibre: 4.4g
  • Zahăr: 127.2g
  • ProPoints: 27
  • SmartPoints: 46
Informații nutriționale pentru 1 porție (213g)
RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Am ancercato este foarte buna la gust

abuz

anonymous

Super bv

abuz