Dulceață de nuci verzi - varianta neagră
un desert simplu si rafinat
Ingrediente
8
Cost estimat: 13.05Euros€ (1.63€/porție)
Preparare
Preparare6 ore
Gătire1 oră
- Nucile se străpung cu o andrea sau cu un ac mai gros în mai multe locuri.
Se pun apoi în apă pentru 3 zile, apa schimbându-se de 3-4 ori pe zi.
Apa va arăta cam așa de la o schimbare la alta:
După cele 3 zile se scot din apă, se clătesc bine și se curăță de coajă.
Se pun în apă pentru alte 2-3 zile apa schimbându-se de 3-4 ori pe zi.
În acest timp nucile își vor schimba culoarea (scuze dar această poză am ratat să o fac). :)
Facem un sirop din 1 kg zahăr și 3 căni cu apă și se fierbe încet.
Adăugăm nucile clătite bine cu apă rece și se fierb până se leagă bine.
Adăugăm zeama de la o lămâie, sarea de lămâie și zahărul vanilat (ar fi mult mai bine dacă se folosește o păstaie de vanilie).
Se lasă să mai clocotească 1-2 minute și se oprește focul.
După ce se răcește se pune la borcane și se fierbe în bain-marie.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 1004Kcal
- Carbo: 133.5g
- Grăsimi: 45.5g
- Grăsimi sat.: 4.1g
- Proteine: 10.6g
- Fibre: 4.4g
- Zahăr: 127.2g
- ProPoints: 27
- SmartPoints: 46
Informații nutriționale pentru 1 porție (213g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Am ancercato este foarte buna la gust
anonymous
Super bv
Punctează această reţetă