Acoperite într-o marinadă gustoasă cu arome japoneze, aceste copane de pui vor fi soluția perfectă pentru o masă rapidă și simplă de care toată lumea se va bucura! Secretul acestei rețete? O marinada nebună care ne va duce direct în Japonia. Puteti insoti aceste copane de pui cu orez, precum și legume gătite în același timp la cuptor, pentru o masa completă și echilibrată.
1 cutie de sticlă etanșă pentru cuptor / vas pentru gratinare + folie alimentară
Preparare
Turnați sosul de soia, uleiul de susan și oțetul de cidru în recipientul ermetic. Adăugați zahăr brun, sos sriracha, praf de usturoi, miere, ghimbir măcinat și semințe de susan.
Amestecați totul bine pentru a face marinada.
Puneți copanele de pui în cutie.
Agitați bine cutie pentru a distribui uniform marinada. Dați la frigider pentru cel putin 1 oră.
Scoateți capacul și coaceți timp de 25 de minute la 200°C.
Cât timp să lăsați a marinat copanele de pui? Le puteți lăsa la marinat timp de minim 1 oră până la maxim 1 noapte.
Ce recipient să folosiți pentru marinată? Am folosit o cutie de sticlă etanșă. De asemenea, poți folosi un vas gratinat și tapetat cu hârtie de copt pentru a marina puiul. De asemenea, este posibil să marinați copanele într-o pungă de congelator.
Putem face această rețetă de marinadă cu piept de pui? Desigur, nu ezita să-l faci și cu somon!
Care este cel mai bun acompaniament pentru acest fel de mâncare? Il puteți însoți cu orez sau il mâncați ca atare.
Cum se păstrează copanele de pui marinate? Când sunt gătite, păstrați-le într-un recipient ermetic la frigider până la 3 zile!