Astăzi călătorim în Mexic cu aceste delicioase copane de pui în stil mexican, pentru o masă super ușor de preparat! :-) Crocante la exterior și moi în interior, cu o marinadă mortală, garantăm ca vor fi pe gustul întregii familii.
1 recipient etanș din sticlă rezistentă la cuptor (sau vas gratinat + folie alimentară)
Preparare
Turnați uleiul de măsline și sucul de lămâie într-un recipient ermetic. Adăugați piper roșu, boia de ardei afumată, chimion măcinat, oregano, pudră de ceapă, praf de usturoi, sare și piper.
Amestecați totul.
Puneți copanele în marinată și închideți cutia.
Agitați bine cutia pentru ca puiul să fie bine acoperit. Dați cutia la frigider timp de 1 oră.
Scoateți capacul și gătiți copanele la cuptorul preîncălzit la 200°C, timp de 25-30 de minute.
E gata! Stropiți cu coriandru proaspăt și cu suc de lămâie înainte de a savura! Consultați observațiile noastre pentru o idee de sos ↓
Toppinguri: Puteți stropi copanele de pui cu zeama de lămâie verde și puneți deasupra cu coriandru tocat.
Sos: Un sos de iaurt va merge perfect cu aceste copane de pui. Amestecați iaurtul cu suc de lime și coriandru tocat. Asezonați după gustul dvs. și gata! Marinadă: Puteți lăsa puiul la marinat timp de 1 oră până la 1 noapte.
Mirodenii: Simțiți-vă liber să înlocuiți condimentele pentru a crea combinația dvs. perfectă!
Cutie etanșă: Am folosit un recipient de sticlă etanș. Dacă nu aveți, nu vă panicați: puteți folosi o pungă de congelator sau un vas gratinat acoperit cu folie alimentară.