Ingrediente: 6 kg pepenasi verzi 2 buc.conopida 3 kg ardei capia rosu o telina jum kg morcov 2 legaturi frunze telina o legatura marar uscat 2 legaturi tarhon...
Ingrediente: 2 kg gutui cubulete 1.400 kg zahar 2 l apa 2 lamai 1 baton scortisoara 2 bucati cuisoare in fiecare borcan 2 esente vanilie salicil sau praf...
Daca primavara se numara bobocii, toamna, gospodinele isi numara borcanele cu muraturi din camara. Asezate la linie, borcane cu gogonele, varza, castraveti, conopida, gogosari, muraturile fac deliciul iernilor si sunt o alternativa mai mult decat sanatoasa a...
Ingrediente: 200 g hrean dat pe razatoarea mica miere de albine naturala dupa gust otet de mere dupa gust sare de mare sfecla rosie dupa gust apa fiarta si...
Din cele mai vechi timpuri se cunosc proprietatile miraculoase ale gutuiei. Se spune despre gutuie ca era fructul preferat al Afroditei si ca grecii le ofereau drept ofranda, drept simbol al iubirii. Acest fruct al toamnei, galben si cu un miros puternic, detine...
Ingrediente: 4 kg gogosari 3,5-4 l otet 2 kg zahar 4 - 5 linguri sare piper boabe,boabe de coriandru,boabe de mustar,hrean tocat marunt 1 kg struguri albi 1 kg...
Ingrediente: 4 kg de peste 4 kg ceapa curatata si taiata pestisori 1 kg morcov 1 l ulei 1 kg ardei capia sau gogosari copti 3-4 linguri bulion sau pasta de...
Ingrediente: 200 g hrean dat pe razatoarea mica miere de albine naturala otet de mere sare dupa gust apa fiarta si racita sau apa plata dupa gust pentru a...
Ingrediente: 2 portocale un grapefruit rosu un grafefruit alben 2 mandarine 2 clementine o banana 1 mar galben 1 mar rosu 1 mar verde 100 g cirese 100 g...
Ingrediente: 1. Pentru consumul imediat: 500 g boabe de struguri, 250 g zahar cateva picaturi zeama de lamaie 2. Pentru iarna : 3 kg boabe de struguri 3 l apa,...
Ingrediente: 1 l otet din vin 3 cepe de apa rosii 4 catei de usturoi 2 frunze de dafin 8-10 boabe piper 5-6 boabe coriandru 4-5 fire tarhon verde cimbru,busuioc
Ingrediente: La 1 l apa se adauga 450 g zahar. Puteti opta pentru adaugarea conservantului daca locul de depozitare este mai caldut. Am folosit la prepararea compotului atat corcoduse galbene cat si corcoduse rosii... Mod de preparare: Se f
Ciupercile se curata,se spala si se fierb in apa cu putina sare . Dupa fierbere se clatesc putin ,dupa care se dau in doua ,trei clocote in marinata preparata din : o parte otet, o parte apa ,1-2 lingurite zahar ,sare si piper dupa gust . Marinata s