Se aleg piersici mai tari pe care le taiem felii si le asezam in borcane spalate si sterilizate in cuptor. Peste ele se adauga 3 lg de zahar.
Completam cu apa infiletam capacele foarte bine si le fierbem la bain marine la foc potrivit timp de 30 min din momentul in care apa din oala incepe sa fiarba.
Dupa ce au fiert se scot si se aseaza in paturi pana ce se racesc.
Este o reteta excelenta, o fac de cativa ani; anul acesta am incercat si compot de struguri albi si sper sa-mi iese la fel de bun. Am mai facut si de nectarine cojite (oparite) si nedecojite si sunt curioasa cum a iesit; arata foarte bine.
Comentarii (13):
Arata excelent
E cea mai simpla reteta,cu rezultat optim!!!
Este o reteta excelenta, o fac de cativa ani; anul acesta am incercat si compot de struguri albi si sper sa-mi iese la fel de bun. Am mai facut si de nectarine cojite (oparite) si nedecojite si sunt curioasa cum a iesit; arata foarte bine.
Foarte bun
Foarte delicios
Foarte bun il nfac si eu acum...incercati-l...
Super
Foarte rapid de facut si bun
Foarte bun
Meci!e reteta care o doream!