Compot de gutui - birsalma befott
Ingrediente
12
Preparare
Preparare30 min
Gătire20 min
- Gutuile curatate si taiate le tinem in apa rece. Ele se oxideaza foarte repede de altfel, dar nu trebuie sa va faceti griji , in momentul in care le veti pune in siropul fierbinte ele isi vor recapata culoarea .
- Intr-o cratita punem 2 l apa la fiert impreuna cu 1.4 kg zahar , 1 baton scortisoara , zeama de la cele 2 lamai si coaja de la 1 lamaie. Cand apa da in clocot adaugam bucatile de gutui si lasam sa fiarba in sirop pana intra furculita usor in ele.
- Oprim din fiert si adaugam esenta de vanilie.Scoatem apoi din sirop gutuile intr-un vas si punem fructele in borcane.
- In fiecare borcan punem cate 2 bucati cuisoare si un varf de cutit de praf conservant . Turnam peste fructe siropul fierbinte , capsam borcanele si le dam la dunst uscat pana a doua zi .
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: