Compot de gutui - birsalma befott

Desert
12 porții
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

12

Preparare

Preparare30 min
Gătire20 min
  • Gutuile curatate si taiate le tinem in apa rece. Ele se oxideaza foarte repede de altfel, dar nu trebuie sa va faceti griji , in momentul in care le veti pune in siropul fierbinte ele isi vor recapata culoarea .
  • Intr-o cratita punem 2 l apa la fiert impreuna cu 1.4 kg zahar , 1 baton scortisoara , zeama de la cele 2 lamai si coaja de la 1 lamaie. Cand apa da in clocot adaugam bucatile de gutui si lasam sa fiarba in sirop pana intra furculita usor in ele.
  • Oprim din fiert si adaugam esenta de vanilie.Scoatem apoi din sirop gutuile intr-un vas si punem fructele in borcane.
  • In fiecare borcan punem cate 2 bucati cuisoare si un varf de cutit de praf conservant . Turnam peste fructe siropul fierbinte , capsam borcanele si le dam la dunst uscat pana a doua zi .
LLorycarp

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

08/10/2013

Foarte gustos :)

(0) (0) abuz
07/10/2013

Comentariul tău:foarte gustos.

(0) (0) abuz