Se spala strugurii foarte bine alternand apa calduta cu apa rece pentru a scapa de orice urma de substanta chimica cu care au fost stropiti si de eventualele mici vietati intalnite adeseori in ciorchinele de struguri. Se aduna cu grija boabele de struguri si se scurg bine de apa.
Se fierbe un sirop din apa si zahar,iar dupa gust se pot adauga cateva picaturi de zeama de lamaie.Se adauga boabele de struguri ,se fierb pana devin moi.,iar dupa fierbere se mai tine oala acoperita pana se raceste.
Boabele de struguri pregatite ca mai sus,se aseaza in borcane pana la ?gulerul? borcanului si se acopera cu siropul preparat din apa,zahar,sare de lamaie.
Se sterilizeaza cca 30 min.Borcanele se invelesc individual in hartie pt fierbere.Timpul de sterilizare se masoara din momentul inceperii fierberii,pana la oprirea focului.Racirea se face de la sine,la temperatura camerei.Lasati borcanele in vasul in care au fiert pana a doua zi.
Comentarii:
Sper sa-mi iase....:)
Rryt