Petitchef

Compot din boabe de struguri

Altele
4 porții
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

1. Pentru consumul imediat:

2. Pentru iarna :

Preparare

  • Se spala strugurii foarte bine alternand apa calduta cu apa rece pentru a scapa de orice urma de substanta chimica cu care au fost stropiti si de eventualele mici vietati intalnite adeseori in ciorchinele de struguri. Se aduna cu grija boabele de struguri si se scurg bine de apa.
  • Se fierbe un sirop din apa si zahar,iar dupa gust se pot adauga cateva picaturi de zeama de lamaie.Se adauga boabele de struguri ,se fierb pana devin moi.,iar dupa fierbere se mai tine oala acoperita pana se raceste.
  • Boabele de struguri pregatite ca mai sus,se aseaza in borcane pana la ?gulerul? borcanului si se acopera cu siropul preparat din apa,zahar,sare de lamaie.
  • Se sterilizeaza cca 30 min.Borcanele se invelesc individual in hartie pt fierbere.Timpul de sterilizare se masoara din momentul inceperii fierberii,pana la oprirea focului.Racirea se face de la sine,la temperatura camerei.Lasati borcanele in vasul in care au fiert pana a doua zi.


Întrebări:




Comentarii:

04/12/2012

Sper sa-mi iase....:)

(0) (0) Abuz
24/08/2011

Rryt

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Compot de gutui
Compot de gutui
10 porții
1 h 40 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Struguri cu proseco
Struguri cu proseco
10 porții
3 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu smochine si struguri
Tarta cu smochine si struguri
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cocktail sampanie - video reteta!
Cocktail sampanie - video reteta!
8 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Briosa leopard
Briosa leopard
6 porții
4 h 10 m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Cheesecake cu lamaie fara coacere
Cheesecake cu lamaie fara coacere
10 porții
3 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează