Petitchef

ZACUSCA DE PESTE (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

Altele
10 porții
25 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

Preparare

  • Ceapa se curata,se spala si se taie pestisori.Ardeii capia sau gogosarii se coc ,se curata de pielite,se scurg si se taie cubulete.
  • Morcovii se curata,se spala si se dau pe razatoarea mare .
  • Pestele se dezoseaza si se da prin masina de tocat. Oasele si capetele se fierb cateva minute,iar carnea fiarta se sfarama si se amesteca cu pestele deja tocat.
  • Se calesc in ulei pe rand ceapa,morcovul,pestele ,ardeii sau gogosarii,se adauga zaharul,bulionul sau pasta de tomate ,condimentele si se lasa sa fiarba la foc mic pana capata o consistenta mai groasa.Se pune zacusca fierbinte in borcane.
  • Borcanele se invelesc in ziare sau hartie si se fierb in baie de aburi cca 20 de minute.
  • Borcanele se lasa sa se raceasca pana a doua zi ,dupa care se scot din apa,se despacheteaza,se sterg si se depoziteaza in beci,in pivnita,in camara sau pe balcon.

Rețete inrudite

YouTube

Pad thaï cu tofu


Poze

ZACUSCA DE PESTE (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)
ZACUSCA DE PESTE (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec) - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

04/08/2013

O sa faca si nevasta-mea

(0) (1) Abuz
04/11/2012

Super!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crochete de pește cu lămâie
Crochete de pește cu lămâie
6 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Banh bao
Banh bao
6 porții
2 h 20 m
Dificil
3.5 / 5
Rețetă Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
2 porții
1 h 50 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pad thaï cu tofu
Pad thaï cu tofu
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Gratin de orez cu rosii
Gratin de orez cu rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează