Zacusca de peste (reteta originala preluata de la manastirea varatec)

Altele
10 porții
Foarte ușor
35 min

Ingrediente

10

Preparare

Preparare25 min
Gătire10 min
  • Ceapa se curata,se spala si se taie pestisori.Ardeii capia sau gogosarii se coc ,se curata de pielite,se scurg si se taie cubulete.
  • Morcovii se curata,se spala si se dau pe razatoarea mare .
  • Pestele se dezoseaza si se da prin masina de tocat. Oasele si capetele se fierb cateva minute,iar carnea fiarta se sfarama si se amesteca cu pestele deja tocat.
  • Se calesc in ulei pe rand ceapa,morcovul,pestele ,ardeii sau gogosarii,se adauga zaharul,bulionul sau pasta de tomate ,condimentele si se lasa sa fiarba la foc mic pana capata o consistenta mai groasa.Se pune zacusca fierbinte in borcane.
  • Borcanele se invelesc in ziare sau hartie si se fierb in baie de aburi cca 20 de minute.
  • Borcanele se lasa sa se raceasca pana a doua zi ,dupa care se scot din apa,se despacheteaza,se sterg si se depoziteaza in beci,in pivnita,in camara sau pe balcon.
VValentina ionita

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

04/08/2013

O sa faca si nevasta-mea

(0) (1) abuz
04/11/2012

Super!

(0) (0) abuz