Petitchef

Zacusca cu Fasole Boabe

Felul principal
2 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Fasolea o punem cu o seara inainte in apa rece. A doua zi o punem la fiert in apa cu sare. In acest timp ne ocupam de restul de ingrediente.
    Curatam ceapa si o macinam. Punem intr-o cratita 1/2 l ulei si calim ceapa cu un pic de sare pana aceasta se inmoaie.
  • Gogosarii ii curatam de samburi, ii spalam apoi ii macinam si ii calim si pe acestia separat pe 1/2 l ulei cu un pic de sare pana pasta se ingroasa (circa 1 ora ii lasam la calit ).
  • Dupa ce am terminat de calit ceapa si gogosarii separat (asa scurtam timpul de pregatire ), intr-o alta cratita mai mare adaugam ceapa si gogosarii caliti in prealabil apoi adaugam si fasolea fiarta ,piperul macinat, si foile de dafin lasand sa fiarba impreuna inca circa 30 minute (timp in care vom amesteca mereu), dupa care adaugam bulionul si sare daca mai e nevoie.
  • Bulion putem adauga mai mult daca vrem ca zacusca sa fie mai acrisoara.Dupa ce adaugat si bulionul lasam totul pe foc pentru inca aproximativ 30 minute . Adaugam 1 lingura salicil (sau praf conservant ) amestecam pana se dizolva , asezam zacusca in borcanase si le dam la dunst uscat pana a doua zi .


Poze

Zacusca cu Fasole Boabe
Zacusca cu Fasole Boabe - poza 2
Zacusca cu Fasole Boabe - poza 3
Zacusca cu Fasole Boabe - poza 4
Zacusca cu Fasole Boabe - poza 5
Zacusca cu Fasole Boabe - poza 6
Zacusca cu Fasole Boabe - poza 7
Zacusca cu Fasole Boabe - poza 8
Zacusca cu Fasole Boabe - poza 9

Întrebări:




Comentarii (36):

16/04/2014

Fffffffffffffoarte bunaa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/10/2013

Bravo !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/10/2013

Ecelenta!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/09/2013

Nu am facut-o dar sper sa iasa buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/08/2013

Fain ce buna este

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/09/2015

Fasolea boabe nu se fierbe cu sare!!!Se adauga la sfarsit...

(0) (0) Abuz
12/10/2014

Super de buna, multumim

(0) (0) Abuz
05/09/2014

Super

(0) (0) Abuz
11/03/2014

Excelent

(0) (0) Abuz
29/11/2013

Foarte gustoasa

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata de fasole boabe-petitchef
Salata de fasole boabe-petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Hummus de fasole alba si lapte de cocos
Hummus de fasole alba si lapte de cocos
10 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
2 porții
1 h 50 m
Foarte ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează